You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Jumatate din cantitatea de aur necesara pentru medaliile Tokyo 2020, gata de prelucrare

Tokyo 2020 a primit primele cantitati de aur, argint si bronz donate de public in cadrul  proiectului national de colectare a dispozitivelor electronice pentru a fi reciclate si folosite la confectionarea medaliilor la Jocurile Olimpice si Paralimpice.

Primele loturi de metale reciclate primite de Tokyo 2020, colectate pana in iunie 2018, contin 16,5 kg de aur, reprezentand 54,5 la suta din necesar, 1.800 kg de argint - 43,9 la suta din necesar si 2.700 kg de bronz - cantitate suficienta pentru confectionarea medaliilor de bronz.

Proiectul, sustinut de operatorul japonez de telefonie mobila NTT DOCOMO, Centrul de igienizare a mediului din Japonia, Ministerul Mediului din Japonia si Guvernul Metropolitan din Tokyo, a oferit publicului japonez sansa de a juca un rol in pregatirea Jocurilor.

Organizatorii sunt increzatori ca restul de metale va fi colectat pana in martie 2019, bazandu-se pe faptul ca in fiecare luna au crescut cantitatile colectate.

"As dori sa le multumim tuturor celor care au participat la acest proiect pentru toate eforturile si donatiile lor amabile, ca urmare a faptului ca medaliile Tokyo 2020 vor avea si mai multa valoare pentru atleti", a declarat Masa Takaya, purtatorul de cuvant al Tokyo 2020. "Cu sprijinul continuu al publicului, dorim sa ne indeplinim toate obiectivele noastre de colectare a metalelor in urmatoarele cinci luni”.

Galerie foto