You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Sportul romanesc, evaluat in cadrul Conferintei COSR cu doi ani inainte de Jocurile Olimpice - Tokyo 2020

Reprezentanti ai 27 de federatii nationale sportive, marea majoritate presedinti, vicepresedinti sau secretari generali, insotiti de persoane cu mare raspundere in cadrul forurilor sportive, au analizat cu obiectivitate si realism situatia sportului romanesc cu aproape doi ani inainte de startul  Tokyo 2020, in cadrul   Conferintei Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR),  care a avut loc la Complexul Olimpic Sydney 2000 din Izvorani. Intrunirea a fost prezidata de Mihai Covaliu, presedintele COSR, Alexandru Dedu, vicepresedinte al COSR George Boroi, secretarul general al COSR, si Cosmin Butuza, secretar de stat in Ministerul Tineretului si Sportului.

Intr-o atmosfera de lucru din care a razbatut preocuparea tuturor celor prezenti de a progresa pe toate planurile, au fost evidentiate atat partile pozitive cat si minusurile sau neajunsurile cu care se confrunta federatiile.

Tematica prezentarilor Federatiilor Nationale Sportive participante la JO s-a axat pe subiecte legate de obiectivele asumate pentru Tokyo 2020,pe repere privind strategia de pregatire pentru importanta competitie din Japonia, precum si pe necesitatile sportivilor din lotul olimpic sau loturile nationale, privind pregatirea, calificarea si participarea la intrecerile olimpice din capitala nipona.

De asemenea, puncte de vedere importante au fost expuse in luarile de cuvant ale conducatorilor Agentiei Nationale Antidoping, ai Institutului National de Medicina Sportiva, ai Institutului National de Cercetare pentru Sport, ai Comisiei Medicale si ai Centrului Olimpic de Testare si Asistenta Stiintifica.

Galerie foto