You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Nume sonore ale sportului romanesc au fost prezente la inaugurarea Studioului Cristian Topescu, de Ziua Internationala a Televiziunii

De Ziua Internationala a Televiziunii, intr-o atmosfera emotionanta, Studioul 4 al Televiziunii Romane a fost denumit Studioul Cristian Topescu, in semn de omagiu adus marelui om de televiziune, unul dintre cei mai iubiti comentatori sportivi ai Romaniei. Nume sonore ale sportului romanesc au foste prezente alaturi de Christel Topescu, sotia fostului mare comentator, la dezvelirea placutei comemorative.

Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman Mihai Covaliu, Adrian Stoica, presedinte de onoare al Federatiei Romane de Gimnastica, membru al Comitetului Executiv al COSR, Alexandru Dedu, presedintele Federatiei Romane de Handbal, vicepresedinte al COSR, Doina Melinte, Violeta Beclea si Valeria Racila, medaliate olimpice la atletism, fostii handbalisti Cristian Gatu si Stefan Birtalan, medaliati olimpici, judoka Alina Dumitru, campioana olimpica la Londra 2012, multiplul campion si medaliat olimpic la canoe Ivan Patzaichin, inotatoarea Carmen Bunaciu, fostii gimnasti Ion Suciu si Andreea Raducan, multipli medaliati olimpici si mondiali, fostii luptatori Gheorghe Berceanu, Vasile Andrei si Petre Dicu, campioni si medaliati olimpici, Răzvan Pârcălabu, presedindele Federatiei Romane de Lupte, fosta scrimera Roxana Scarlat, in prezent secretar general al Federatiei Romane de Scrima, prieteni, fosti colegi, si membri ai familie au tinut sa fie prezenti la emotionantul eveniment.

“Cristian Topescu este parte din familia noastra a sportului, a sportului olimpic, iar medaliile noastre nu cred ca erau asa de stralucitoare daca nu le comenta Cristian Topescu”, a spus Mihai Covaliu. “Multumim si felicitam Televiziunea Romana pentru aceasta initiativa. Cred si sper ca se vor mai comenta multe medalii pentru Romania din acest studio, care ii va purta numele marelui Cristian Topescu. Astazi este o zi foarte importanta pentru noi si va multumesc celor care ati venit aici sa-l omagiem pe Cristian Topescu si sa ne aratam recunostinta pentru tot ceea ce a facut pentru sportul de la noi din tara”.

Andreea Raducan: “Am crescut cu vocea lui Cristian Topescu, urmarind competitiile mondiale, apoi pe cele la care am participat. Am amintiri extrem de frumoase cu Cristian Topescu. Sunt onorata ca am comentat impreuna Jocurile Olimpice de la Atena, din 2004. Il port cu mare bucurie in suflet si nici nu pot sa ma gandesc ca nu mai este acum cu noi. Ma bucur ca avem ocazia din cand in cand sa revedem imagini in care este alaturi de puzderie de campioni mondiali, campioni olimpici, oameni importanti care au scris istorie pentru sportul romanesc. Nu stiu daca, sau cand, se va mai naste asa un om complet cum a fost Cristian Topescu. Noi cu totii ii purtam respect, l-am iubit si il iubim si sunt convinsa ca vom profita de orice ocazie ca atunci cand se va vorbi de Cristian Topescu sa ii omagiem memoria.

 “Sunt convins ca toti cei prezenti aici nu-l vor uita niciodata si cred ca ar trebui promovat mai mult la tineri. Noi il cunoastem foarte bine si am fost in familia lui. Sunt mandru ca am fost prieten cu el si la plecare i-am spus la revedere”, a spus cu glasul gatuit de emotie Cristian Gatu.

“Decizia managementului Televizunii Romane a fost ca unul dintre studiori, cel mai cunoscut al TVR - studioul 4, sa poarte numele lui Cristian Topescu”, a dezvaluit  Doina Gradea, directorul general al TVR. “Este studioul de unde a fost transmisa Revolutia, dar si de unde a transmis Cristian Topescu. A realizat emisiuni, a transmis comentarii sportive de la competitii. Alaturi de Tudor Vornicu si Iosif Sava, Cristian Topescu va fi aici, prezent alaturi de noi”.

Dupa dezvelirea placutei comemorative, toti cei prezenti au vizitat cu bucurie Studioul Cristian Topescu, au oferit interviuri si au rememorat experiente traite alaturi sau impreuna cu marele Cristian Topescu.

Galerie foto