You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Halterofilul Nicolae Onica, medalie de bronz la total la Campionatele Mondiale, cu nou record personal

Reprezentantul Romaniei Nicolae Onica a cucerit medalia de bronz la total, in limitele categoriei 96 kg, la Campionatele Mondiale de haltere de la Ashgabat (Turkmenistan). In varsta de 25 de ani, Nicolae Onica, component al Clubului Sportiv Dinamo Bucuresti, a reusit sa-si atinga obiectivul fixat inainte de plecarea la competitie si la total a realizat 391 kg stabilind un nou record personal, cu care a cucerit medalia mondiala de bronz. In clasamentul final el a fost devansat de iranianul Sohrab Moradi, cu 416 kg, si de chinezul Tao Tian, cu 407 kg.

La smuls, romanul a terminat pe locul 5, cu 175 kg, dupa ce a ratat ultima incercare, la 182 kg. Aurul a fost obtinut de Moradi, cu 186 kg, argintul a fost adjudecat de Tian, cu 181 kg, iar bronzul a revenit belarusului Evgheni Tihantov, cu 180 kg.
La aruncat, Onica s-a clasat pe locul 4, cu 216 kg, ratand ultimele doua incercari, la 222 kg si 227 kg. Aurul a revenit lui Moradi, cu 230 kg, argintul a fost adjudecat de Tian, cu 226 kg, iar bronzul a fost cucerit de qatarianul Fares Ibrahim Elbakh, cu 217 kg.

Medalia de bronz la total cucerita de Nicolae Onica este in proba olimpica, in primele zile ale competitiei, Cristina Iovu (53 kg) obtinand bronzul la stilul aruncat (locul 4, la total), Loredana Toma (64 kg) – argint la smuls (locul 5, la total) si Elena Ramona Andries (49 kg) – locul 5, la total.

 

Galerie foto