You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Presedintele CIO a oferit Cupa Olimpica Uniunii Mondiale a Oraselor Olimpice

Thomas Bach, presedintele Comitetului Olimpic International (CIO), a acordat Cupa Olimpica Uniunii Mondiale a Oraselor Olimpice ca recunoastere a muncii lor pentru a asigura mostenirea pe termen lung a Jocurilor Olimpice. Uniunea Mondiala a Oraselor Olimpice este o asociatie a fostelor si viitoarelor orase olimpice, care a fost initial creata de orasele Atena si Lausanne, cu misiunea de a asigura si de a promova mosteniri durabile ale Jocurilor Olimpice prin facilitarea unui dialog permanent intre fostele si viitoarele orase gazda.

In prezent, 40 de orase sunt membre ale Uniunii, cele mai recente fiind Tokyo, Beijing, Paris si Los Angeles, gazdele Jocurile Olimpice din 2020, 2022, 2024 si 2028.

Cupa Olimpica a fost introdusa de baronul Pierre de Coubertin in 1906 si este oferita unei institutii sau unei organizatii "care a fost activa in serviciul sportului si a contribuit substantial la dezvoltarea Miscarii Olimpice".

Bach a oferit Cupa Olimpica in cadrului celei de-a cincea editii a summit-ului "Smart Cities and Sport", organizat de Uniunea Mondiala a Oraselor Olimpice, eveniment anual care urmareste sa ajute reprezentantii oraselor si regiunilor din intreaga lume sa dezvolte strategii de integrare a  sportului in viata orasului.

"Uniunea Mondiala tine Focul Olimpic in viata pe intregul mapamond, reunind Miscarile Olimpice din trecut cu cele viitoare", a spus Thomas Bach. „Uniunea joaca un rol esential in asigurarea mostenirii durabile a Jocurilor Olimpice, oferind idei, instrumente practice si facilitati printr-un dialog permanent prin care sprijina toate orasele olimpice in pastrarea si promovarea mostenirii lor unice”.

Galerie foto