You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Gala laureatilor concursului UN CONDEI NUMIT FAIR-PLAY va avea loc vineri, de la ora 11.00, la Sala Amfitearu din incinta Casei Olimpice

Cea de-a XVIII-a editie a concursului national de literatura si jurnalism sportiv „Un condei numit Fair-Play”, sustinut de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR), prin Academia Olimpica Romana (AOR), in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale prin Inspectoratele Scolare Judetene, dedicat elevilor din clasele I-XII, isi va premia castigatorii vineri, 9 noiembrie a.c., de la ora 11.00, in cadrul unei ceremonii care va avea loc in Sala Amfitearu din, incinta Casei Olimpice, sediul COSR.

Concursul s-a desfasurat pe trei categorii de varsta (7-10 ani, 11-14 ani, 15-18 ani), la sectiunile poezie, proza si cronica-reportaj, pentru fiecare din acestea fiind acordate: un premiu I, un premiu II, un premiu III si cate 5 mentiuni. Premiul Special se va acorda unui sportiv legitimat la un Club Sportiv Scolar, indiferent de sectiunea si categoria de varsta la care a participat.

 De la fazele judetene au fost promovate pentru faza nationala  315  lucrari provenite de la 101 unitati de invatamant din 23 de judete (Arad, Arges, Bacau, Bihor, Botosani, Brasov, Buzau, Constanta, Covasna, Dolj, Ilfov, Harghita, Hunedoara, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Salaj, Suceava, Teleorman, Valcea, Vaslui, Vrancea) si Municipiul Bucuresti.

Juriul, prezidat de prof. dr. Mina-Maria Rusu, inspector general de limba si literatura romana in cadrul Ministerului Educatiei Nationale, i-a avut in componenta pe Alexandra Mocanu (profesor de limba si literatura romana  la Colegiul National „Alexandru Ioan Cuza” din Alexandria si inspector de specialitate la Inspectoratul Scolar Judetean Teleorman), Stefania Vasilica Duminica (profesor la Scoala Gimnaziala „Prof. Ion Visoiu” din Chitila), Rori Maria Gherghisor (profesor la Scoala Gimnaziala „Prof. Ion Visoiu” din Chitila), Sergiu Garlesteanu (profesor la Scoala Gimnaziala nr. 197 din Bucuresti) si Sorin Marian Rusu (jurnalist sportiv la TV Digi Sport).

La eveniment vor fi prezenti elevii laureati, profesorii indrumatori, membrii juriului, medaliati olimpici, invitati si reprezentanti ai presei.

Pe scena vor evolua tineri muzicieni, elevi ai Scolii Gimnaziale de Arte „Iosif Sava” din Bucuresti, care vor sustine un program artistic.

La Gala laureatilor sunt invitati cei 73 de elevi castigatori, desemnati in urma deciziei juriului, care vor fi recompensati cu premii si diplome din partea COSR, si cei 55 de profesori indrumatori.

Galerie foto