You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Beijing 2022 cauta idei pentru ceremonia de deschidere

Organizatorii Jocurilor Olimpice de Iarna - Beijing 2022 au cerut public propuneri creative pentru ceremonia de deschidere a competitiei. Artisti din intreaga lume, persoane particulare sau firme de creatie, sunt asteptati sa-si prezinte ideile pana pe data de 31 decembrie a.c., ora 16:00, ora Beijingului.

In incercarea de a reduce costurile se vor primi numai propuneri text, in limita a 8000 de caractere chinezesti, ideile putand acoperi intreaga ceremonie sau doar o parte din ea.

"Cautam propuneri creative care ar putea intruchipa pe deplin viziunea Jocurilor Olimpice de Iarna de la Beijing si spiritul olimpic, sa demonstreze pe deplin mostenirea si dezvoltarea culturii splendide chineze si sa reflecte pe deplin realizarile Chinei in noua era", a sups Liao Quan, un oficial al Beijing 2022. Liao a adaugat ca se spera ca propunerile vor fi "inovatoare" si vor folosi metode "high-tech" pentru a obtine "cele mai bune efecte artistice".
Propunerile vor fi  analizate in perioada ianuarie - martie 2019, de un Consiliu de revizuire infiintat special de organizatorii Beijing 2022 si vor fi selectate cele mai semnificative zece idei,  vor fi apoi cu cei care le-au pus inainte cu o recompensa.

Informatii despre modul de prezentare a unei idei pot fi gasite aici.

Ceremonia de deschidere a Beijing 2022 este programata a avea loc pe 4 februarie 2022, pe stadionul Cuibul de pasare (Bird's Nest) din capitala chineza, aceeasi arena care a gazduit ceremonia de deschidere de la Beijing 2008.

Beijing va deveni primul oras gazda a unei editii a Jocurilor Olimpice atat de vara, cat si de iarna.

Galerie foto