You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Campionul olimpic Gheorghe Berceanu isi va lansa cartea biografica inaintea CM de lupte de la Bucuresti

Fostul luptator Gheorghe Berceanu, medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de la Munchen 1972,  va lansa  volumul biografic "Hercule de buzunar 48 kg de aur" cu ocazia Campionatelor Mondiale de lupte rezervate sportivilor sub 23 de ani, gazduite de Sala Polivalenta din Bucuresti in perioada 12-18 noiembrie a.c. 
 
Cartea reda cariera si viata lui Gheorghe Berceanu, unul dintre cei mai titrati luptatori pe care i-a avut Romania. "In ochii altora, Hercule a fost nici mai mult, nici mai putin, decat un oarecare. Pornit dintr-un sat in care se moare la fiecare colt de ulita, Marele Mic a ajuns, cu pasi mai repezi ca supersonicele, sa traiasca victoriile. Din care, insa, nu si-a facut chei cu care sa deschida toate usile marilor grei ai Romaniei, ci chei cu care a deschis, pentru totdeauna, usa marilor suflete", scrie autoarea Monica Berceanu in biografia fostului campion. 
 
Evenimentul va avea loc luni, 12 noiembrie, de la ora 17,00, la Sala Polivalenta (Salon VIP).
 
Gheorghe Berceanu, acum in varsta de 68 de ani, a inceput sa practice luptele greco-romane la clubul Electroputere Craiova, pentru ca apoi sa fie legitimat la Steaua Bucuresti. In cariera sa, luptatorul a castigat la categoria 48 de kilograme doua medalii la Jocurile Olimpice (aur - 1972, argint - 1976), trei la Campionatele Mondiale (aur - 1969 si 1970, argint - 1975) si trei la Campionatele Europene (aur - 1970, 1972 si 1973). 
Dupa retragerea din activitatea competitionala a devenit antrenor la sectia de lupte greco-romane a clubului Steaua Bucuresti. Pentru contributia adusa sportului romanesc, Gheorghe Berceanu a primit titlul de Sportiv Emerit, iar in anul 2000 i-a fost conferit Ordinul National "Pentru Merit" in grad de cavaler. 

Galerie foto