You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Tokyo 2020 si Beijing 2022, acord de cooperare in perspectiva organizarii JO

Tokyo 2020 si Beijing 2022 au semnat un Memorandum de Intelegere cu privire la cooperarea organizarii Jocurilor Olimpice si Paralimpice. Acordul a fost semnat de directorul executiv Tokyo 2020 Toshiro Muto si Zhang Jiandong, vicepresedintele executiv al Beijing 2022 si vice-primarul metropolei chineze, in cadrul unei ceremonii care a avut loc la Beijing, la care au participat premierul japonez Shinzo Abe si premierul chinez Li Keqiang.


Shinzo Abe a facut prima vizita oficiala a unui lider japonez in China dupa sapte ani, premierul nipon pledand pentru cooperarea intre cele doua natiuni, mai degraba decat pentru concurenta.

Memorandumul dintre Tokyo 2020 si Beijing 2022 a fost unul dintre numeroasele acorduri de cooperare care au fost discutate in timpul vizitei. Cei doi lideri au anuntat ca au parafat peste 500 de intelegeri care continua recenta relaxare a tensiunilor dintre cele doua natiuni.

"Suntem incantati ca am semnat acest Memorandum de intelegere pentru a promova cooperarea dintre cele doua comitete de organizare responsabile cu organizarea Jocurilor Olimpice si Paralimpice consecutive in Asia de Est", a declarat Muto.

"Pe baza Memorandumului, vom promova schimbul de cunostinte intre cele doua organizatii, vom contribui la promovarea schimburilor culturale si vom continua sa ne pregatim in mod constant pentru reusita Jocurilor".

Tokyo 2020 si Beijing 2022 au convingerea ca acordurile vor sprijini transferul de expertiza intre cele doua comitete de organizare.
 

Un angajament asemanator din partea Comitetelor de organizare, in mare masura simbolic, a fost convenit anul trecut intre Pyeongchang 2018, Tokyo 2020 si Beijing 2022.

Angajamentul a venit in timpul pregatirilor pentru Pyeongchang 2018, cand gazdele din Coreea de Sud au deschis cursa celor trei editii ale Jocurilor Olimpice organizate consecutiv in Asia.

Galerie foto