You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Naomi Kawase va regiza filmul oficial pentru TOKYO 2020

 Filmul oficial pentru Jocurile OLimpice de la Tokyo din 2020 va fi regizat de Naomi Kawase, urmasa lui Kon Ichikawa, care a creat clasicul „Tokyo Olympiad” pentru Jocurile din 1964.
Un film oficial este realizat pentru fiecare editie a Jocurilor Olimpice, iar decizia de a-i da acest rol lui Kawase a fost luata dupa o consultare cu Comitetul de organizare al Tokyo 2020 si experti din industria cinematografica.

„Jocurile Olimpice au o lunga si glorioasa istorie, iar odata ce evenimentul international revine la Tokyo dupa 56 de ani, ma gandesc la rolul care mi-a fost incredintat. Simt acum ca «zeul filmului» care a venit la mine intr-o zi mi-a dat sansa sa inregistrez aceasta celebrare minunata a sportului care conecteaza oamenii si sa las o mostenire generatiilor care vin”, a spus Kawase.

Naomi Kawase,  in varsta de 49 de ani, cea mai tanara castigatoare a trofeului Camera d'Or la Cannes cu „Suzaku”, in 1997, este unul dintre cei mai aclamati cineasti in Europa.  Filmul ei din 2015, „Sweet Bean”, a fost prezentat in cadrul sectiunii Un Certain Regard de la Cannes si a devenit un succes de box office, generand incasari de peste 2,5 milioane de dolari. 

Galerie foto