You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Kirsty Coventry va conduce Comisia de coordonare a CIO pentru JOT Dakar 2022

Olimpiana Kirsty Coventry din Zimbabwe a fost numita presedinte al Comisiei de coordonare din cadrul Comitetului International Olimpic (CIO) pentru Jocurile Olimpice de Tineret Dakar 2022. Fosta inotatoare, detinatoare a sapte medalii olimpice, printre care aur, la 200 m spate, la Atena 2004 si la Beijing 2008, este ministru al sportului din Zimbabwe si presedinte al Comisiei Athletes CIO. De asemenea, Kirsty este un sustinator ferm al sportului in randul tinerilor, dezvoltandu-si propria "Academie Kirsty Coventry", cu scopul de a reduce cazurile de moarte prin inec in tara sa.
 
Comisia de Coordonare reprezinta legatura dintre Comitetul de Organizare si alte parti interesate de Miscarea Olimpica - Comitetele Nationale Olimpice si Federatiile Internationale, inclusiv sportivii, asigurand astfel coordonarea necesara pentru a contribui la realizarea unei editii de succes a Jocurilor Olimpice de Tineret.
 
Componenta completa a Comisiei este urmatoarea: membrii CIO - Paul Tergat, Nawal El Moutawakel, Gunilla Lindberg si Li Lingwei - care a fost presedintele Comisiei de coordonare pentru 2018 din Buenos Aires; Andrew Ryan, director executiv al ASOIF, si Leandro Larossa, directorul executiv al Buenos Aires 2018.

Galerie foto