You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Presedintele FIG, membru al Consiliului Executiv Tokyo 2020

Morinari Watanabe, presedintele Federatiei Internationale de Gimnastica (FIG), a acceptat invitatia de a deveni membru al Consiliului Executiv al Tokyo 2020. Watanabe a fost invitat sa-si asume acest rol de Yoshiro Mori, presedintele Tokyo 2020, pe care l-a intalnit dupa alegerea sa recenta in calitate de membru al Comitetului International Olimpic (CIO).
De asemenea, la intalnire a fost prezent si Toshiro Muto, directorul executiv al Tokyo 2020.

Watanabe a declarat ca doreste sa mentina legatura intre CIO, FIG si Tokyo 2020 si si-a exprimat dorinta de a contribui la succesul Jocurilor Olimpice si Paralimpice care vor avea loc peste doi ani.

Omul de afaceri japonez a fost printre cei noua alesi ca membri ai CIO la sesiunea din Buenos Aires la inceputul lunii octombrie.

Vara aceasta, Watanabe a vizitat Coreea de Nord pentru a discuta despre modalitatile prin care ar putea ajuta aceasta tara in pregatirile pentru Tokyo 2020. Presedintele FIG si secretarul general adjunct Nicolas Buompane au calatorit la Phenian si au purtat discutii pe teme care au vizat organizarea de cursuri de coaching si de evaluare in tara si dezvoltarea disciplinelor de gimnastica.

A fost pentru prima data cand un presedinte al FIG a vizitat Coreea de Nord.

Galerie foto