You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Editia 2018-2019 a Gimnaziadei va fi lansata oficial in an Centenar, in aceasta saptamana, in Bucuresti, Brasov, Bacau, Craiova, Timisoara si Hunedoara.

Cea de-a patra editie a Gimnaziadei, competitie sportiva scolara organizata la zece sporturi – atletism, baschet, badminton, volei, rugby tag, fotbal pe teren redus, handbal, oina, tenis de masa si sah, se va lansa oficial in an Centenar, saptamana aceasta, in Bucuresti, Brasov, Bacau, Craiova, Timisoara si Hunedoara.

Sapte personalitati marcante ale sportului romanesc vor fi prezente la festivitatile care vor fi organizate pentru a promova  intrecerile scolare concepute atat pentru a revigora si dezvolta miscarea sportiva in mediul scolar, cat si pentru a atrage cat mai multi tineri talentati catre sport. Pentru ca interesul acestei manifestari nu este doar competitia in sine ci si simpla participare la o competitie sportiva.

Mihai Covaliu, presedintele COSR, campion olimpic la Sydney 2000 si medaliat cu bronz la Beijing 2008,  la sabie individual, va da startul editiei 2018 – 2019 a Gimnaziadei de la Scoala Gimnaziala 19 din Brasov, unde a fost elev;

Alina Dumitru, campioana olimpica la judo la Beijing 2008, prima campioana olimpica din istoria judo-ului feminin romanesc, va fi prezenta la Scoala Gimnaziala 198 din Bucuresti;

 Simona Amanar, multipla campioana olimpica la gimnastica, cu echipa si la individual compus la Sydney 2000, si la sarituri, la Atlanta 1996, va fi prezenta la Timisoara;

Violeta Beclea Szekely, medaliata cu argint olimpic la 1500 m, la Sydney 2000, si Doina Melinte, aur la 800 m si argint la 1500 m, la Los Angeles 1984, vor da startul Gimnaziadei 2018-2019 de la Bacau;

Cristieana Cojocaru, medaliata cu bronz olimpic la 400 m garduri la Los Angeles 1984, va fi prezenta la Craiova;

Mihai Leu, campion mondial WBO la box, la categoria semimijlocie, in 1997, va da startul Gimnaziadei de la Hunedoara.

Gimnaziada 2018-2019, competitia scolara sportiva sustinuta ca in fiecare an de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) si partenerii sai Dedeman si BCR, alaturi de Ministerul Educatiei Nationale (MEN), de inspectoratele scolare, de directorii institutiilor de invatamant care participa la intreceri si cele zece federatii nationale ale sporturilor implicate, va aduna la start atat sportivi legitimati cat si nelegitimati, din 8500 de scoli din intreaga tara.

Prin organizarea acestor intreceri, al caror impact urias este dovedit de numarul mare de participanti, nu numai ca se militeaza pentru imbunatatirea, prin sport, a sanatatii fizice si psihice a tinerilor, dar este largita si aria de selectie pentru performanta. Printre participantii la Gimnaziada se pot regasi viitorii campioni olimpici, mondiali sau europeni de maine ai Romaniei, aici ei invatand sa-si reprezinte cu cinste scoala si urbea din care fac parte.

Totodata Gimnaziada, cel mai important program al COSR dedicat sportului de masa, promoveaza valorile olimpice – respect, excelenta, traditie, mandrie nationala si pasiune, precum si prietenia, fair-play-ul si dorinta de autodepasire.

Marii campioni ai Romaniei, campionii olimpici ii sustin pe toti participantii la Gimnaziada si privesc catre ei cu incredere si respect.

Gimnaziada 2018-2019 va incepe cu Etapa pe Scoala, va continua cu Etapele Locala, Judeteana si Regionala, si se va incheia cu Etapa Finala, programata a se disputa in lunile mai – iunie, la Complexul Olimpic „Sydney 2000” de la Izvorani, ca si anul trecut.

Galerie foto