You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Echipa Olimpica a Romaniei a fost primita cu flori la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coanda, la revenirea in tara de la JOT Buenos Aires 2018

Delegatia Romaniei care a revenit in tara de la Jocurile Olimpice de Tineret care au avut loc la Buenos Aires a fost intampinata cu flori la Salonul Oficial al Aeroportului International Henri Coanda, din Otopeni. La ceremonie au participat Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, George Boroi, secretarul general al COSR, Zsolt Cyongyossy, subsecretar de stat al Ministerului Tineretului si Sportului, Elisbeta Lipa, presedintele Federatiei Romane de Canotaj, Camelia Potec, presedintele Federatiei Romane de Natatie si Pentatlon Modern, Cristinel Romanescu, presedintele Federatiei Romane de Tenis de Masa, membri ai familiilor si prieteni ai componentilor Echipei Olimpice, reprezentanti ai mass-media.
 
Mihai Covaliu le-a urat bun venit membrilor delegatiei si i-a felicitat pentru participarea la JOT Buenos Aires 2018: ''Felicitari pentru modul in care ati concurat. Sunteti membri ai Familiei Olimpice deja, iar calatoria voastra este la inceput. Este o lume speciala, este o lume frumoasa, lumea aceasta a olimpismului. Cred ca ati vazut acum si cred ca va doriti sa fiti si de acum incolo in cadrul acestei echipe. Noi va asteptam, va sustinem, va iubim, dar de maine, de poimaine, cand va veti intoarce in sala de antrenament aveti o misiune mult mai dificila, aceea de a confirma si reconfirma aceste rezultate frumoase pe care le-ati facut la Buenos Aires. Sunteti copii frumosi, sunteti copii buni, cei mai buni din Romania la categoria voastra de varsta, Sunteti selectionati in centrele olimpice de juniori si de tineret. Mai aveti un pas pana la a fi selectionati la loturile olimpice de seniori. JO de la Tokyo din 2020 sunt foarte aproape, peste doi ani. Va asteptam si pe voi, daca nu acum, in 2024. Va dorim mult succes, Romania are nevoie de voi, sportul trebuie sa devina o prioritate a acestei tari. Avem nevoie de tineri cu incredere in ei, voi ati demonstrat ca puteti lua medalii, aveti incredere in voi, si noi vazand aceste medalii am castigat o echipa aici la Buenos Aires'', a declarat campionul olimpic de la Sydney. 
 
Presedintele COSR a adaugat ca numarul medaliilor nu este cel mai important lucru ci faptul ca acesti tineri se vor gandi de acum inainte doar la realizarea celui mai important obiectiv din cariera unui sportiv - podiumul Jocurilor Olimpice. 
 
De altfel, toti cei sapte sportivi care au urcat pe podiumul JOT Buenos Aires 2018 au declarat ca visul lor este sa ajunga la Jocurile Olimpice.  Inotatorul Daniel Cristian Martin, care a obtinut doua medalii de argint in probele de 100 si 200 m spate din cadrul JOT, a spus la sosirea pe aeroportul din Otopeni ca la JO 2020 de la Tokyo isi doreste o performanta si mai buna. La randul sau, judoka Iosif Adrian Sulca, medaliat cu aur al Romaniei la Buenos Aires, marturisit  ca aceasta performanta il motiveaza si mai mult pentru a cuceri un titlu olimpic ca senior. “Nu s-a incheiat perioada calificarilor, asa ca nu pot spune inca daca e prea devreme pentru Tokyo. Dar daca nu va fi Tokyo in 2020, va fi Paris in 2024”, a spus campionul olimpic de tineret care in finala JOT si-a invins adversarul prin ippon dupa doar 15 secunde.
 
Sportivii romani au revenit in tara cu opt medalii, dintre care doua de aur, trei de argint si trei de bronz. Aurul a fost castigat de judoka Adrian Sulca (81 kg) si de halterofila Sabina Baltag (53 kg), argintul a fost obtinut de inotatorul Daniel Martin (la 100 si 200 m spate) si de canotorii Florin Nicolae Arteni-Fintinariu si Alexandru Laurentiu Danciu la dublu rame masculin, iar medaliile de bronz au fost adjudecate de halterofila Mihaela Valentina Cambei (48 kg), de Tabita Maftei si Alina Maria Baletchi, la dublu rame feminin si de Andreea Dragoman, in intrecerea feminina de simplu de la tenis de masa. 
 
Foto: Pascal Pamfil

Galerie foto