You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

CIO va infiinta Echipa Olimpica a Refugiatilor Tokyo 2020

Membrii Comitetului Olimpic International (CIO) au decis in cadrul celei de-a 133-a Sesiuni sa formeze o Echipa Olimpica a Refugiatilor care sa participe la Tokyo 2020. Initiativa este o continuare a angajamentului CIO de a-si asuma rolul in abordarea crizei mondiale a refugiatilor si o alta ocazie de a continua sa transmita mesajul de solidaritate si de speranta pentru milioane de sportivi refugiati si stramutati in intreaga lume.
 
Sesiunea CIO a mandatat Solidaritatea Olimpica pentru stabilirea conditiilor de participare si pentru definirea procesului de identificare si selectie a echipei. Aceste elemente vor fi realizate in stransa colaborare cu Comitetele Nationale Olimpice, cu Federatiile Internationale sportive, Comitetul de Organizare Tokyo 2020 si Agentia ONU pentru Refugiati (UNHCR).
 
Anuntul membrilor Echipei Olimpice a Refugiatilor Tokyo 2020 va fi facut in 2020.
 
Presedintele IOC, Thomas Bach, a declarat: "Intr-o lume ideala, nu ar trebui sa avem o echipa de refugiati la Jocurile Olimpice. Dar, din pacate, motivele pentru care am creat prima Echipa Olimpica pentru refugiati inainte de Jocurile Olimpice de la Rio 2016 continua sa persiste. Vom face tot posibilul sa primim sportivi de refugiati si sa le oferim o casa si un drapel in Satul Olimpic din Tokyo cu toti sportivii olimpici de la 206 de Comitete Olimpice Nationale. Aceasta este continuarea unei calatorii interesante, umane si olimpice si un mesaj pentru refugiati ca nu sunt uitati ".
 
Din prima Echipa Olimpica a Refugiatilor, care a  fost formata de CIO in 2015 si a participat pentru prima data la Jocurile Olimpice Rio 2016, au facut parte zece sportivi. La ceremonia de deschidere au defilat doi inotatori, doi judoka, un alergator de maraton si cinci alergatori de semifond care au venit din Etiopia, Sudanul de Sud, Siria si Republica Democratica Congo, devenind modele si adevarati ambasadori globali pentru valorile olimpismului pentru cei aproximativ 68,5 milioane de refugiati si persoane stramutate intern.
 

Galerie foto