You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Daniel Cristian Martin, ARGINT la 100 m spate la JOT Buenos Aires 2018

Inotatorul Daniel Cristian Martin, primul roman calificat in lupta pentru medalii la JOT Buenos Aires 2018, a urcat pe cea de-a doua treapta a podiumului dupa ce a sosit al doilea in finala de la 100 m spate din cadrul intrecerilor din capitala Argentinei.

Martin a incheiat cursa in 53.59  secunde, fiind intrecut doar de rusul Kliment Kolesnikov, care a fost mai rapid cu 33 de sutimi de secunde (53.26). Pe locul al treilea s-a clasat  Thomas Ceccon, din Italia.

Medalia de argint cucerita de Daniel Cristian Martin este cea dintai obtinuta de un  inotator roman la Jocurilor Olimpice de Tineret. La JOT Singapore 2010, Razvan Mihai Tudosie a urcat pe cea de-a treia treapta a podiumului la 50 m bras, in timp ce la precedenta editie a competitiei, JOT Nanjing 2014, cel mai bine clasat inotator roman a fost Robert Andrei Glinta, locul 5 la 100 m spate.

La scurt dupa ce a incheiat finala de la 100 m spate, Daniel Cristian Martin a realizat al 5-le timp in semifinalele de la 100 m fluture si s-a calificat in finala probei.

Galerie foto