You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Start magic al JOT Buenos Aires 2018

Jocurilor Olimpice de Tineret de la Buenos Aires 2018 au inceput impresionant! Pentru prima data in istoria Jocurilor Olimpice moderne, ceremonia de deschidere a avut loc pe strada putand fi asimilata cu o petrecere uriasa la care au luat parte peste 200.000 de persoane. Un intreg oras a trait o noapte magica, pe bulevardele si strazile din jurul Obeliscului din Buenos Aires.

Festivitatea la care au lucrat aproape 2000 de persoane, incluzand peste 350 de artisti, tehnicieni si muzicieni ai companiei de teatru argentinian Fuerza Bruta, a fost spectaculoasa si inedita, cu inelele olimpice care pluteau in aer, cu numerosi dansatori de tango care interpretau pe balcoanele apartamentelor cu vedere la Obelisc, cu sportivi care escaladau Obeliscul luminat feeric cu barci, canoe sau biciclete, sau pur si simplu mergeau perpendicular pe cel unul dintre cele mai faimoase monumente ale capitalei Argentinei.

Adresandu-se tinerilor sportivi in discursul sau, Thomas Bach, presedintele IOC, a declarat: "Pentru a ajunge aici, fiecare dintre voi a muncit din greu pentru a obtine cele mai bune rezultate in sportul pe care il iubiti atat de mult. De aceea meritati sa fiti aici, la Jocurile voastre. Fiecare atlet este diferit. Noi toti venim din diferite parti ale lumii si avem culturi diferite. Dar suntem cu totii uniti de valorile olimpice ale excelentei, prieteniei si respectului. Ghidati de aceste valori olimpice, fiecare dintre voi urmeaza propriul drum in sport si in viata. Aceasta experienta va ramane in fiecare dintre voi pentru toata viata ta. Suntem cu totii adunati aici pentru a va sarbatori si pentru a va sustine idealurile voastre sportive".

Ultima parte a ceremoniei a vazut ca Flacara Olimpica a JOT a fost transmisa intre mai multi tineri atleti argentinieni reprezentand toti ceilalti sportivi, care vor inspira publicul in urmatoarele 12 zile de competitie. Stafeta Tortei Olimpice s-a incheiat cu Paula Pareto si Santiago Lange, doua legende ale sportului argentinian, care au avut onoarea de a aprinde  Flacara Olimpica a JOT, Flacara care a fost purtata in Parcul Olimpic pentru Tineret, unde va continua sa se arda pana la sfarsitul JOT, pe 18 octombrie.

Ceremonia a culminat cu un spectacol de artificii orbitoare care au luminat cerul instelat al metropolei  din Buenos Aires, in mijlocul uralelor sportivilor si publicului.
Inregistratrea video a ceremoniei de deschidere a JOT Buenos Aires 2018 poate fi urmarita aici.

Foto - CIO/OIS

Galerie foto