You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Indonezia, oficial candidata pentru gazduirea Jocurilor Olimpice si Paralimpice din 2032

Indonezia a prezentat oficial candidatura sa pentru Jocurile Olimpice si Paralimpice din 2032, iar Thomas Bach, presedintele Comitetului International Olimpic (CIO), a facut anuntul dupa ce i-a inmanat  un cadou comemorativ indonezianului Farid Husen, designerul medaliei pentru Jocurile Olimpice de Tineret de Tineret 2018.

Joko Widodo, presedintele Indoneziei si  Comitetul Olimpic Indonezian, au trimis scrisori catre CIO care confirma candidatura tarii la intrecerile olimpice de peste 14 ani.

Widodo a anuntat ca Indonezia, care nu a gazduit niciodata o editie a Jocurilor Olimpice, s-a decis sa liciteze pentru Jocurile Olimpice si Paralimpice din 2032, dupa o intalnire cu Thomas Bach la Jocurile Asiatice din Jakarta si Palembang de luna trecuta.

Interesul Indoneziei a aparut initial in iunie, cand Erick Thohir, presedintele Comitetului de organizare a Jocurilor Asiei 2018, a declarat ca tara va fi cel mai viabil candidat din Asia, iar Jakarta ar putea fi orasul  indonezian favorit pentru organizarea JO 2032.

Momentan, Indonezia se confrunta cu urmarile unui cutremur devastator urmat de un tsunami care a lovit insulele Palau si insula Sulawesi saptamana trecuta. In urma calamitatilor, aproximativ 1649 de persoane si-au pierdut viata si cel putin 265 de persoane sunt date disparute.

Printre tarile care si-au exprimat interesul pentru organizarea Jocurilor din 2032, se numara Coreea de Nord si Coreea de Sud, care au convenit sa lanseze o oferta comuna pentru Jocurile din 2032,  orasul chinez Shanghai si Brisbane din Australia, care ar putea readuce Jocurile in tara pentru prima data de la Sydney 2000.
India a fost primele tari care au confirmat in public intentia de a intra in cursa pentru JO din anul 2032, iar Germania este, de asemenea, interesata de o organizare multi-orase a JO 2032.

Galerie foto