You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Campionul mondial la sabie si medaliata cu argint european la floreta vor reprezenta Romania, la JOT Buenos Aires 2018

Andrei Pastin si Diana Rebeca Candescu vor reprezenta Romania in intrecerile de scrima din cadrul Jocurilor Olimpice de Tineret de la  Buenos Aires 2018 care vor incepe in capitala Argentinei la finalul acestei saptamani, pe data de 6 octombrie.

Pentru Andrei Pastin, component al Clubului Sportiv Dinamo Brasov, 2018 a fost anul succeselor. La Campionatele Mondiale de cadeti (U17) de la Verona (Italia), scrimerul roman a cucerit medalia de aur in proba individuala de sabie si a devenit primul campion mondial al Romaniei in aceasta proba la categoria lui de varsta. Rezultatul de la CM a urmat performantei de la Campionatele Europene de cadeti si juniori de la Soci (Rusia), unde s-a clasat pe locul al treilea cu echipa Romaniei de sabie.

In 2018, Diana Rebeca Candescu a urcat pe cea de-a treia treapta a podiumului de premiere, alaturi de Emilia Corbu, Andreea Gheorghe si Karina Vasile, la Europenele de cadeti si juniori de la Sochi (Rusia), in competitia feminina de floreta pe echipe. Cateva luni mai tarziu, la Campionatele Mondiale de scrima pentru cadeti si juniori de la Verona (Italia), a ocupat locul 7 in proba individuala de floreta a cadetelor.

La Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires, Diana Rebeca Candescu va evolua in competitia individuala feminina de floreta, iar Andrei Pastin, in cea masculina de sabie.

La precedenta editie a JOT, la Nanjing, in 2014, cel mai bun rezultat inregistrat de scrimerii romani a fost locul 5 pe care s-au clasat Lucian Ciovica si Amalia Tataran cu echipa mixta de spada Europa 4, dupa ce in competitiile individuale de spada ambii au ocupat locul 7.

Galerie foto