You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Campionul european Daniel Cristian Martin, cel mai titrat dintre inotorii care vor reprezenta Romania la JOT Buenos Aires 2018

Daniel Cristian Martin, Maria Claudia Gadea, Ingrid Huszar si George Adrian Ratiu vor reprezenta Romania in intrecerile de inot din cadrul Jocurilor Olimpice de Tineret, gazduite de Buenos Aires in perioada 6-18 octombrie a.c..

Debutant intr-o competitie olimpica este doar George Adrian Ratiu ceilalti trei inotatori fiind deja familiarizati cu intrecerile desfasurate sub drapelul olimpic:  Daniel Cristian Martin si Maria Claudia Gadea au participat in 2015 la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) de la Tbilisi (Azerbadjan), iar  Ingrid Huszar a fost inscrisa la intrecerile din cadrul FOTE Gyor 2017.

Daniel Cristian Martin, cel mai titrat dintre cei patru inotatori romani, a cucerit titlul continental la 100 m spate si medalia de argint  la 200 m spate, anul acesta, la Campionatele Europene de juniori de la Helsinki, din Finlanda. In finala de la 100 m spate, Daniel Cristian Martin a reusit o cursa fantastica, pe care a incheiat-o la egalitate cu rusul Kliment Kolesnikov, recordmenul european al probei, ambii fiind recompensati cu medalii de aur.

La JOT  Buenos Aires 2018, Daniel Cristian Martin va lua startul in probele de 100 m future, 100 si 200 m spate, Maria Claudia Gadea, in probele de 100 m bras, 200 m spate si  200 m mixt, Ingrid Huszar, in probele de bras pe distantele de 50 m, 100 m si 200 m, iar  George Adrian Ratiu, in probele de 50 m fluture, 50 m si 100 m liber.

La editia precedenta a JOT, la Nanjing, in 2014, cea mai buna clasare obtinuta de reprezentantii Romaniei la inot a fost locul 5 ocupat de Robert Glinta in finala probei de 200 m spate.

Galerie foto