You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Halterele romanesti vor fi reprezentate la JOT Buenos Aires 2018 de doua campioane europene si un medaliat cu bronz continental

Mihaela Valentina Cambei, Sabina Baltag si Emanuel Marian Danciu vor reprezenta Romania in competitia de haltere din cadrul Jocurilor Olimpice de Tineret de luna viitoare de la Buenos Aires. Tot cei trei au experienta competitionala internationala, in acest an urcand pe podiumul de premiere la Campionatele Europene rezervate sportivilor cu varste sub 17 ani din Italia.

In limitele categoriei 48 kg, Mihaela Valentina Cambei a cucerit titlul continental la total, cu 155 kg, dupa ce a urcat pe prima treapta a podiumului atat la smuls, cu 67 kg, cat si la aruncat, cu 88 kg, iar Sabina Baltag a cucerit doua medalii de aur, la total, cu 177 kg si la stilul aruncat, cu 102 kg, si una de bronz, la stilul smuls, cu 75 kg, in limitele categoriei 53 kg. La masculin, in limitele categoriei 62 kg, Emanuel Danciu a obtinut argintul la aruncat, cu 144 kg, si bronzul la total, cu 256 kg, in timp ce la smuls s-a clasat pe 6, cu 112 kg.

La JOT Buenos Aires 2018, Mihaela Valentina Cambei va concura in limitele categoriei 48 kg, Sabina Baltag, la 53 kg, iar Emanuel Marian Danciu, la 62 kg. Cei treivor fi insotiti de antrenorii Liliana Mihaela Niculita si Ilie Ovidiu Fatu.

La editia trecuta a JOT, in 2014, la Nanjing, cea mai buna clasare la haltere a unui sportiv roman a fost locul 4 ocupat de Robert Stefan Manea, la 56 kg.

Galerie foto