You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Patru baschetbaliste medaliate cu argint in 2016, la Europenele U16, in nationala Romaniei de baschet 3x3, la JOT Buenos Aires 2018

Romania va fi reprezentata in intrecerile feminine de  baschet 3x3 din cadrul Jocurilor Olimpice de Tineret de vara de la Buenos Aires, de luna viitoare, pentru a doua oara consecutiv. Cele patru componente ale echipei, Maria Ferariu, considerata una dintre marile sperante ale baschetului feminin din Romania, Sonia Alexandra Cazacu, Ilinca Sofia Paun si Carla Antonia Popescu, sunt jucatoare cu experienta in intrecerile internationale de baschet si au trait impreuna bucuria succesului in 2016. La Campionatul European feminin de baschet U16, Divizia B, de la Oradea, au urcat pe cea de-a doua treapta a podiumului de premiere, cucerind medaliile de argint.

Anul acesta, toate cele patru au facut parte din nationala Romaniei care s-a clasat pe locul 9 la Campionatul European de baschet feminin U18, Divizia B, din Austria, iar Maria Ferariu si Carla Antonia Popescu au evoluat si in reprezentativa care s-a clasat pe locul 4 la Campionatul European de baschet feminin U20, Divizia B, de la Oradea.

La JOT Buenos Aires 2018, echipa feminina de baschet 3x3 a Romaniei va fi coordonata de pe banca tehnica de Monika Isabela Boriga, fosta jucatoare de baschet, multipla campioana nationala cu echipele ICIM Arad si CSM Targoviste, cu formatia arădeană fiind si triplu medaliata cu aur în Cupa Romaniei si în Liga Europei Centrale.

La JOT Nanjing 2014, nationala Romaniei, din care au facut parte Ana Ferariu, sora Mariei Ferariu, Iringo Debreczi, Kincso Kelemen si Beatrice Timea Peter, s-a clasat pe locul 12.

Galerie foto