You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Atletele Bianca Toader si Adina Circiogel, bronz european la stafeta mixta, start la 100 m garduri, respectiv 400 m, la JOT Buenos Aires 2018

Romania va fi reprezentata in probele atletice din cadrul Jocurilor Olimpice de Tineret care se vor desfasura luna viitoare la Buenos Aires, de cinci sportivi -  Adina Elena Circiogel, Bianca Elena Toader, Daniela Vasile, Cristian Gabriel Voicu si Razvan Carare, primii patru avand déjà experienta intrecerilor olimpice, dupa ce anul trecut au participat la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) de la Gyor (Ungaria).

La FOTE, Adina Elena Circiogel a fost a 5-a in seriile de la 200 m, iar Bianca Elena Toader s-a clasat pe  locul 7 la 100 m garduri, ambele fiind si componente ale stafetei de 4x100 m a Romaniei descalificata in finala. In acest an, tot la Gyor, la Campionatele Europene rezervate sportivilor cu varste pana in 18 ani (U18) cele doua atlete au avut o evolutie buna si au cucerit medaliile de bronz la stafeta mixta (100/200/300/400 m), alaturi de Vanessa Evelyna Balaci, si Maria Scrob.

In 2017, Bianca Elena Toader, eleva la LPS Braila si legitimata la CSM Onesti, s-a clasat pe locul 15, la 100 m garduri la Campionatul Mondial de atletism rezervat juniorilor II de la Nairobi (Kenya).

La JOT Buenos Aires 2018, Bianca Elena Toader, care se pregateste sub indrumarea antrenorului Nicu Roata, va participa in intrecerile de 100 m garduri, iar Adina Elena Circiogel, eleva la LPS Brasov, legitimata la CSM Bucuresti si antrenata de Horatiu Calfa, va lua startul la 400 m.

Dupa ce in 2017, la FOTE, s-a clasat pe locul 5 la 2000 m obstacole, la CE de la Gyor din acest an, Daniela Vasile, legitimata la CSS Triumf Bucuresti si antrenata de  Ovidiu Butica, a incheiat aceiasi proba pe locul 7, cu record personal.

La  JOT Buenos Aires 2018, Daniela Vasile va lua startul atat la 2000 m obstacole cat si la cross-country.

Elev al Colegiului National Mircea cel Batran, din Ramnicu Valcea, Cristian Gabriel Voicu a cucerit medalia de argint la 800 m la FOTE Gyor 2017, iar anul acesta, la CE de la Gyor, atletul antrenat de Marinela Mirea s-a clasat pe locul 5, cu record personal.

La  JOT Buenos Aires 2018, Cristian Gabriel Voicu va lua startul la 800 m.

Debutant la o competitie olimpica, Razvan Carare, legitimat la Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti si antrenat de Ana Mirela Tarmure, va evolua la JOT Buenos Aires 2018 in proba de aruncarea sulitei. La CE de la Gyor din acest an, Razvan Carare s-a clasat pe locul 6, cu o performanta de 71.04 m, dupa ce in calificarile probei aruncase sulita la 72.38 m.

Galerie foto