You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Urari de bun augur sambata pentru Romania la CM Canotaj Plovdiv 2018

Prezent ieri, la competitiile CM Canotaj de la Plovdiv, dupa ce asistase vineri la cateva din competitiile CM Gimnastica Ritmica de la Sofia, Thomas Bach, Presedintele CIO a avut o scurta intalnire amicala cu Mihai Covaliu, Presedintele COSR si George Boroi, Secretarul General COSR, de asemenea prezenti la Plovdiv pentru a incuraja canotorii romani. Pe parcursul intalnirii, Presedintele CIO le-a spus reprezenantilor COSR ca stie ca Romania a adus un lot puternic la CM si le-a urat acestora succes, fara sa uite sa adauge ca asteapta cu interes sa vada numarul si culorile medaliilor pe care canotorii romani le vor duce acasa de la Plovdiv. La randul sau, Mihai Covaliu a urat success canotorilor germani si si-a exprimat aprecierea pentru conditiile excelente puse la dispozitie de organizatorii bulgari pentru sportivii si oficialii prezenti la aceasta competitie. Covaliu a primit aceleasi urari si de la Viceprimarul pentru Sport si Tineret al orasului Plovdiv, o cunostinta mai veche din lumea scrimei a Presedintelui COSR, Georgy Tityukov, acum implicat si el in organizarea CM Canotaj 2018 pe raul Maritza.
 
Urarile au fost de bun augur pentru Romania, cel putin pentru ziua de sambata. Fetele noastre au reusit sa se impuna si sunt campioane mondiale la dublu vasle categoria usoara, o medalie de aur oarecum asteptata, iar baietii sunt vicecampioni mondiali la dublu rame, aceasta din urma fiind prima medalie adusa acasa de canotorii nostri de la un CM dupa foarte mult timp.
 
Astazi, la sfarsitul competitiei, Covaliu a declarat: "Chiar daca tanarul nostru echipaj feminin de 8+1 nu a reusit cea mai buna cursa in finala de la Plovdiv, fetele noastre au totusi un potential excelent si, poate mai important, acest echipaj are inca timp sa-si intareasca atat fizicul, cat si psihicul, si sa-si inchege o strategie pe care o speram castigatoare la Tokyo 2020. Sa nu uitam nici faptul ca pentru baietii de la 8+1 aceasta calificare in finala CM este un sine un rezultat foarte bun, avand in vedere rezultatele din ultimii ani si media lor de varsta. Cu un total de 9 echipaje prezente la CM Canotaj de la Plovdiv, am reusit 6 calificari in finale, din care au iesit o medalie de argint si una de aur. Chiar daca asteptarile au fost poate mai mari, in special de la 8+1 fete, rezultatul total ne mentine in elita canotajului mondial si ne da sperante pentru viitor."

Galerie foto