You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

JOT BuenosAires 2018: Medaliata cu bronz european Amina Roxana Capezan va reprezenta Romania la lupte libere

La cei 17 ani impliniti in luna iunie, Amina Roxana Capezan, sau Amy cum ii spun prietenii, a cunoscut deja bucuria de a urca pe podiumul de premiere al unei competitii sportive de anvergura.

In 2017, la opt ani de la prima sa participare la o intrecere nationala de lupte libere, Amy a trait unul dintre cele mai frumoase momente ale vietii de sportiv - cucerirea medaliei de bronz, in limitele categoriei 60 kg, la Campionatele Europene de lupte, rezervate cadetilor, din Bosnia.

Cateva luni mai tarziu, la Campionatele Mondiale din Grecia, sportiva componenta a CSM Drobeta Turnu Severin, antrenata de Serban Mumjiev, s-a clasat pe locul 17 in limitele aceleiasi categorii.

In 2018, la Campionatele Europene rezervate juniorilor sub 17 ani (U17) de la Skopje (Macedonia), Amina Roxana Capezan s-a clasate pe locul 5, in limitele categoriei 65 kg.

Mare admiratoare a japonezei Yui Susaki, campioana mondiala la lupte libere de anul trecut, Amina Roxana Capezan va reprezenta Romania in competitia de lupte libere, in limitele categoriei 65 kg, la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires de luna viitoare.

Va prima prezenta romaneasca in competitia de lupte la JOT.

Galerie foto