• BCR

Stiri

13 septembrie 2018 La gimnastica ritmica, Alexandra Denisa Stoian viseaza o clasare cat mai sus la JOT Buenos Aires 2018

Alexandra Denisa Stoian s-a nascut pe 14 martie 2003 si este eleva la Liceul Tehnologic de Servicii „Sfantul Apostol Andrei” din Ploiesti.

A inceput sa practice gimnastica ritmica inainte implinirea varstei de cinci ani, iar la 10 ani a fost selectionata in lotul national al Romaniei.
Legitimata la Clubul Sportiv Municipal Ploiesti si pregatita de Simona Puiu, Alexandra Denisa Stoian a reprezentat Romania la Campionatul European din 2016, in primul sau an de juniorat.

La concursul de calificare pentru JOT Buenos Aires 2018 de la Moscova, de la inceputul acestui an, s-a clasat pe locul 11 si a asigurat prezenta Romaniei in concursul de gimnastica ritmica din capitala Argentinei.

Cel mai bun rezultat obtinut pana acum de Alexandra Denisa Stoian intr-o competitie internationala de anvergura a fost locul 15 pe care s-a clasat la cerc, la Campionatele Europene rezervate sportivilor cu varste sub 15 ani (U15) din acest an.

La JOT Buenos Aires 2018 va reprezenta Romania in intrecerea de gimnastica ritmica de la individual compus.

Visul sau este se claseze pe un loc cat mai sus la Buenos Aires, iar in 2020 sa participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

La editia precedenta a JOT care a avut loc la Nanjing, in China, Ana Luiza Filioreanu s-a clasat pe locul 4 in intrecerile de gimnastica ritmica de la individual compus.