You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Campionii nationali ai Romaniei la gimnastica artistica Ana Maria Puiu si Gabriel Burtanete, la JOT Buenos Aires 2018

Romania va fi reprezentata de Ana Maria Puiu si Gabriel Burtanete in competitia de gimnastica artistica din cadrul Jocurilor Olimpice de Tineret care vor avea loc la Buenos Aires in aceasta toamna, intre 6 si 18 octombrie.

In concursul international de calificare la JOT care s-a desfasurat la Baku (Azerbaidjan), Ana Maria Puiu a totalizat 48.632 de puncte dupa evolutiile la cele patru aparate si s-a clasat pe pozitia a 10-a asigurand prezenta Romaniei la importanta competitie din capitala Argentinei.

In 2018, Ana Maria Puiu, gimnasta crescuta la Focsani si pregatita de profesorii antrenori Carmen Smeu si Florin Rosioru, a participat la trei concursuri internationale.  La inceputul anului, a avut o prima experienta internationala in Statele Unite ale Americii, la Oklahoma, unde a concurat la „Nadia Comaneci Invitational”, competitia organizata de Nadia Comaneci si Bart Conner, unde a obtinut un punctaj foarte bun la cele patru aparate, iar apoi a facut parte din reprezentativa Romaniei care a participat la intrecerea amicala contra Finlandei unde a obtinut cel mai mare punctaj dintre junioare si al treilea punctaj dintre toate gimanstele din concurs.

La Campionatele Europene rezervate junioarelor, care au avut loc la Glasgow, s-a clasat pe locul 4 in competitia pe echipe.

Gabriel Burtanete, desemnat de forul roman de gimnastica sa reprezinte Romania in competitia masculina de la individula compus la JOT Buenos Aires 2018, a cucerit in acest an titlul de campion national cu echipa sa de club SCM Gloria Buzau.

Tot in 2018, alaturi de fratele sau Robert Burtanete, Emilian Neagu, Eduard Gavrila si Rafael Szabo, s-a clasat pe locul 11 in competitia pe echipe din cadrul Campioantelor Europene de la Glasgow.

Gimnastica artistica romaneasca a obtinut cele mai bune rezultate la Jocurile Olimpice ale Tineretului la editia inaugurala, in 2010, la Singapore, prin performantele lui Andrei Muntean (aur la inele si argint la paralele) si ale Dianei Bulimar (argint la sol). La editia precedenta a JOT, de la Nanjing, cea mai buna clasare a Romaniei la gimnastica artistica a fost locul 4 pe care s-a clasat Laura Jurca, la sarituri si sol.

Galerie foto