• BCR

Stiri

12 septembrie 2018 JOT Buenos Aires 2018 - Alina Maria Baletchi, medaliata cu argint european la doi rame, alaturi de Tabita Maftei

Alina Maria Baletchi s-a nascut in localitatea Siret din judetul Botosani, pe data de 5 august in anul 2000. A inceput sa practice canotajul la varsta de 13 ani, fiind selectionata de antrenorii Iulia si George Bulie care i-au calauzit pasii spre Clubul Sportiv Botosani. Dupa doua luni, la prima sa participare intr-o competitie oficiala, a cucerit titlul national.

A debutat intr-o competitie internationala in 2016, in proba feminina de patru vasle, unde a ocupat locul 1.

In 2017, la Campionatele Europene de juniori de la Krefeld (Germania), s-a clasat pe locul 3 in proba de patru rame fara carmaci (4-), alaturi de  Geanina Dumitrita Juncanariu, Elena Catalina Onciu si Ioana Irina Acsinte. Dupa numai trei luni, in aceeasi formula, tot in proba feminina de 4-, la  Campionatele Mondiale rezervate juniorilor, de la Trakai (Lituania), a cucerit medalia de argint.

In 2018, la Campionatul European rezervat juniorilor, din Franta, a cucerit medalia de argint la doi rame fara carmaci (2-), alaturi de Tabita Maftei.

Alina Maria Baletchi se pregateste la Centrul National Olimpic pentru juniori de la Navodari, iar la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires va reprezenta Romania in proba de 2- unde va concura alaturi de Tabita Maftei.