You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Florin Nicolae Arteni Fintinariu si Alexandru Laurentiu Danciu, reprezentantii Romaniei in proba de doi rame, la JOT Buenos Aires 2018

Componentii Echipei Olimpice a Romaniei Florin Nicolae Arteni-Fintinariu si Alexandru-Laurentiu Danciu, care se pregatesc in Centrul National Olimpic pentru juniori de la Orsova vor lua startul in intrecerile de canotaj din cadrul Jocurilor Olimpice de Tineret de la Buenos Aires din aceasta toamna in proba de doi rame fara carmaci (2-).

In 2018, la Campionatele Mondiale de juniori de la Racice (Cehia), echipajul romanesc format din Alexandru Laurentiu Danciu si Florin Arteni-Fintinariu a produs una dintre marile surprize ale competitiei, terminand proba de doi rame fara carmaci (2-) pe primul loc. Romanii s-au impus in finala in fata germanilor Elias Kun si Jasper Angl, medaliati cu bronz in 2017, care au trecut linia de sosire pe pozitia a doua si a campionilor en-titre, fratii gemeni Patrik si Anton Loncaric din Croatia, clasati pe locul 3. In ziua care a precedat finala gemenii Loncaric stabilisera un nou World Best Time de juniori.

Cu cateva luni inainte, la Campionatele Europene de juniori de la Gravelines (Franta), Alexandru Laurentiu Danciu, alaturi de  Gheorghe Morar, Denis Nichitean si Andrei Lungu, a cucerit medalia de argint, la patru rame fara carmaci (4-), in timp ce, Florin Arteni-Fintinariu a urcat tot pe treapta a doua a podiumului la doi rame fara carmaci, alaturi de Iulian Nestian.

In 2017, la Campionatul European de canotaj pentru juniori de la Krefeld (Germania), Alexandru-Laurentiu Danciu, s-a aflat in barca de 8+1  care a cucerit medalia de argint.

Galerie foto