You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Senegal, recomandata ca gazda a Jocurilor Olimpice de Tineret din 2022

Comitetul Executiv al Comitetului International Olimpic (CIO) a hotarat sa propuna ca Senegal sa gazduiasca editia de vara a Jocurilor Olimpice de Tineret din 2022, gazda urmand sa fie votata de Sesiunea CIO care va avea loc in octombrie, la Buenos Aires.

Propunerea se bazeaza pe raportul Comisiei de evaluare a CIO, prezidat de vicepresedintele CIO Ugur Erdener, care a recunoscut ca, in acest moment, Senegalul ofera un proiect puternic si cele mai mari oportunitati.
 

 Sansa ca aceasta competite sa aiba loc in Senegal este maxima, tara prezentand locatii cu mare potential sportiv. Celelalte state africane candidate au fost Botswana, Nigeria si Tunisia.

Va fi pentru prima oara cand o competitie olimpica va fi gazduita de continentul african.

“Este vremea pentru Africa” a spus presedintele CIO Thomas Bach care a adaugat ”Africa este patria multor sportivi olimpici de succes. Este un continent al tineretii. De aceea vrem sa aducem Jocurile Olimpice de Tineret in Africa, in Senegal. “

 Repubica Senegal, situata in vestul Africii, langa coasta oceanului Atlantic, a sustinut cu multa determinare candidatura organizarii JOT, bucurandu-se de intregul sprijin guvernamental. Planul de dezvoltare economica si a infrastructurii nationale va fi promovat generic sub titlul “Emerging Senegal” .

Gazduirea editiei de vara a JOT din 2022 in Senegal ar putea deschide drumul spre organizarea, in viitor, a Jocurilor Olimpice de vara in Africa.

Galerie foto