• BCR
  • Groupama

Stiri

8 septembrie 2018 Turul Ciclist al Romaniei se reia dupa o pauza de cinci ani

Turul Romaniei revine in anul Centenarului, dupa o pauza de cinci ani si va avea un traseu inedit. Anuntul a fost facut de presedintele Federatiei Romane de Ciclism intr-o conferinta de presa desfasurata ieri, la care au mai participat presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Mihai Covaliu si secretarul de stat in Ministerul Tineretului si Sportului, Cosmin Butuza.

Cea de-a 51-a editie a Turului Ciclist al Romaniei, organizata cu sprijinul MTS si al COSR, este un eveniment important nu doar pentru ciclismul din tara noastra, ci si pentru tot sportul romanesc. La startul competitiei, care se va da pe data de 19 septembrie, se vor alinia 120 de ciclisti din 12 tari, printre care SUA, Romania, Italia, Olanda si Kuweit. Conform precizarilor presedintelui FR Ciclism, Eduard Novak, traseul acestei editii nu a fost ales in functie de dificultate, ci pentru a marca si a uni regiunile Romaniei in anul Centenarului. Startul se va da la Alba Iulia, iar sosirea va fi la Bucuresti.

In cadrul conferintei, presedintele COSR Mihai Covaliu a apreciat importanta evenimentului si a declarat ca ii asteapta pe ciclistii romani in echipa Romaniei la Jocurile Olimpice din 2020. “Este un eveniment important pentru Romania si pentru Federatia Romana de Ciclism, un eveniment binevenit in anul Centenarului. Turul ciclist are anul acesta o structura speciala pentru ca uneste provinciile istorice ale Romaniei. Sunt convins ca aceasta competitie va creste de la an la an si va coagula din ce in ce mai multi oameni. Sunt convins ca Turul Ciclist al Romaniei nu este decat o incalzire pentru calificarea la Jocurile Olimpice. Ii asteptam pe ciclisti in echipa olimpica. Comitetul Olimpic si Sportiv Roman are un tricou special pe care il va acorda celui mai bun tanar sportiv din turul ciclist”, a spus Mihai Covaliu.