You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Centrul national de fotbal din Fukushima, redeschis, in perspectiva Tokyo 2020

J-Village, centrul national de fotbal din Fukushima, s-a redeschis partial si va fi utilizat de Asociatia Japoneza de Fotbal (JFA) pentru pregatirea la Jocurilor Olimpice si Paralimpice de la Tokyo 2020.

J-Village a fost inchis dupa cutremurul din 2011, urmat de tsunami-ul din regiune care a provocat dezastrul nuclear de la Fukushima Daiichi.

Utilizarea facilitatilor vine ca parte a unui plan al Comitetului de organizare a Tokyo 2020 de a cuprinde zonele cele mai afectate de dezastru in urma cu sapte ani.

J-Village, compus din 10 terenuri de fotbal, un hotel si un centru de conferinte, care se afla in orasele Naraha si Hirono, va fi deschis pe deplin anul viitor.

Zona, utilizata initial ca baza de reactie a operatiunilor in urma tragediei, a fost inchisa inca de la dezastru si de atunci au avut loc lucrari de renovare extinse, echipele japoneze de fotbal urmand a se pregati pana la Tokyo 2020.

La Fukushima se vor disputa meciurile de baseball si softball in timpul Tokyo 2020, iar pe 30 iulie 2020,  la J-Village este programata a avea loc o reuniune a Consiliului de conducere al Comitetului de organozare Tokyo 2020.

Galerie foto