You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Federatia Internationala de Teqball, recunoscuta oficial de Consiliul Olimpic al Asiei

Federatia Internationala de Teqball (FITEQ) a fost recunoscuta oficial de catre Consiliul Olimpic al Asiei, in urma unei decizii luate in Kuweit, sediul Consiliului Olimpic al Asiei (COA), in timpul Adunarii Generale a forului dupa consultarea si recomandarea Comitetului Sportiv al COA.

Teqball a fost inventat in Ungaria acum patru ani si este promovat in lume de catre fosti fotbalisti valorosi precum Luis Figo, Ronaldinho si Neymar, motiv pentru care a devenit din ce in ce mai practicat de catre tineri.

Un meci de teqball are loc pe o masa curbata de marimea unei mese pentru ping-pong, unde ai voie sa controlezi mingea doar cu piciorul si cu capul. Sportul necesita un nivel mare de creativitate si control al mingii si a pornit ca un mod amuzant de a-ti imbunatati abilitatile tehnice.

Vice-presedintele FITEQ a declarat ca “40 de tari vor participa la a doua editie a Campionatului Mondial de Teqball din Reims, Franta de anul acesta”, un numar dublu fata de prima editie care a avut loc la Budapesta, in Ungaria.

Galerie foto