You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

CIO a ridicat suspendarea Kuweitului inainte de Jocurile Asiei 2018

Suspendarea Kuweitului a fost anulata de Comitetul International Olimpic (CIO) pentru a permite participarea reprezentantilor acestei tari din Peninsula Arabica la Jocurile Asiei din Jakarta, Indonesia.

Consiliul Olimpic al Asiei a anuntat ca suspendarea a fost anulata in urma unei decizii a Comitetului Executiv al CIO. O hotarare asemanatoare a fost luata inainte de Jocurile Olimpice din Londra 2012, cand sportivii kuweitieni au primit permisiunea sa concureze sub drapelul propriu.

Comitetul Olimpic Kuweitian a fost supendat in 27 octombrie 2015 din cauza imixtiunii Guvernului in sport. Din cauza suspendarii, sportivii kuweitienii au fost nevoiti sa participe sub steagul CIO la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016, unde  Fehaid Al-Deehani a castigat medalia de aur la tir sportiv ca Sportiv Olimpic Independent.

Ridicarea suspendarii a venit ca urmare a "progresului" pe care Guvernul kuweitian l-a facut in privinta legislatiei sportive. Conform unei declaratii oficiale a CIO, “in interesul sportivilor kuweitieni si ca semn de bunavointa si de recunoastere a progresului facut, Comitetul Executiv al CIO a decis sa ridice temporar suspendarea Comiteului Olimpic Kuweitian”.

Galerie foto