You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Stafeta Tortei Olimpice a Tokyo 2020 va incepe din Fukushima

Organizatorii Jocurilor Olimpice de vara de la Tokyo din 2020 au confirmat ca Stafeta Tortei Olimpice a Tokyo 2020 va porni din prefectura Fukushima, una dintre cele mai afectate de dezastrul  din 11 martie 2011. Atunci, un cutremur devastator in Oceanul Pacific, cu o magnitudine de 9,1 grade pe scara Richter, a provocat un tsunami care s-a abatut asupra regiunii provocand topirea a trei dintre reactoarele nucleare de la Fukushima. A fost cel mai mare dezastru nuclear din Japonia de dupa razboi si cel mai grav accident nuclear dupa cel de la Cernobil, din 1986.

Din Fukushima, Torta se va indrepta in directia Tohoku si va trece prin Iwate, in perioada 17-19 iunie, si Miyagi, in perioada 20-22 iunie, alte doua zone extrem de afectate de calamitatea din 2011.

De asemenea, s-a stabilit ca Stafeta va dura 121 de zile si se va incheia la Tokyo, in mod traditional, in ziua ceremoniei de deschidere din 24 iulie.

Organizatorii au analizat si posibilitatea ca Stafeta sa porneasca din Okinawa, punctul de plecare pentru Tokyo 1964, dar in cele din urma au optat pentru Fukushima.

Torta va ramane in fiecare dintre prefecturile afectate de dezastre timp de trei zile in timpul Stafetei al carui motto este „Speranta ne lumineaza calea” (Hope Lights Our Way).

De asemenea, va petrece 15 zile in zona metropolitana Tokyo, incepand cu data de 10 iulie 2020 si trei zile in fiecare dintre prefecturile Chiba, Kanagawa, Saitama si Shizuoka care vor gazdui mai multe evenimente in timpul Jocurilor Olimpice.

Detaliile au fost confirmate in urma unei intalniri multipartite intre Tokyo 2020, guvernele nationale si metropolitane, Comitetul Olimpic Japonez si Comitetul paralimpic japonez.

Galerie foto