You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Canotorii medaliati la Europene, felicitati de conducerea COSR la Snagov

In cadrul unui eveniment organizat de Federatia Romana de Canotaj, la Complexul Sportiv National Snagov, componentii delegatiei Romaniei medaliati la Campionatele Europene de canotaj de la Glasgow s-au intalnit cu Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), George Boroi, secretarul general al COSR, Ioana Bran,ministrul Tineretului si Sportului, Cosmin Butuza, secretar de stat in cadrul MTS si alte personalitati ale sportului romanesc.

Conducerea COSR i-a felicitat pe proaspetii performeri si i-a asigurat de sustinerea forului olimpic in pregatirea pentru viitoarele competitii. “Speram sa mentineti stacheta performantei ridicata si sa obtineti aceleasi rezultate frumoase si la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Aveti tot sprijinul nostru, va suntem alaturi pe drumul pana acolo si credem in puterea voastra de a scrie o poveste frumoasa in 2020”, a spus George Boroi.

Reprezentantii Romaniei, printre care s-au numarat 14 „samurai”, au cucerit  sapte medalii, trei de aur, doua de argint si doua de bronz, la Campionatele Europene de canotaj de la Glasgow,  palmares cu care Romania a ocupat locul intai in clasamentul general pe medalii, inaintea Frantei (2-2-1) si Italiei (2-1-3).

Medaliile de aur au fost cucerite de echipajele feminine: doi rame fara carmaci (2-) – format din Madalina Beres si Denisa Tilvescu componente ale lotului „Samurai 2020” , opt plus unu rame (8+) - alcatuit din „samuraii” Madalina Beres, Denisa Tilvescu, Ioana Vrinceanu, Viviana Bejinariu, Iuliana Popa si carmaciul Daniela Druncea si Adriana Ailincai, Maria Tivodariu, Beatrice Parfenie si alte patru „samurai” si echipajul masculin de patru rame (2-) alcatuit din Mihaita Tiganescu, Cosmin Pascari, Stefan Berariu si Ciprian Huc.

Medaliile de argint au fost adjudecate de Ioan Prundeanu si Marian Enache, la dublu vasle (2x), si de echipajul feminin de patru rame (4-) format din Madalina Heghes, Iuliana Buhus, Madalina Casu si Roxana Parascanu.

Pe cea de-a treia treapta a podiumului au urcat „samuraii” din echipajul masculin de doi rame fara carmaci (2-) Marius Cozmiuc si Ciprian Tudosa si cei de la 8+, Adrian Damii, Constantin Radu, Constantin Adam, Sergiu Bejan, Cristi Ilie Pirghie si carmaciul Adrian Munteanu, alaturi de colegii lor Vlad Dragos Aicoboae, Alexandru Matinca si Alexandru Cosmin Macovei.

Galerie foto