You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Comisiile CIO din 2018 au 30 de femei in plus fata de anul trecut

In noua structura a celor 26 de comisii ale Comitetului International Olimpic (CIO), femeile vor ocupa 30 de posturi in plus fata de anul trecut, pentru a respecta angajamentul CIO de a imbunatati egalitatea de gen la toate nivelurile de sport. In momentul de fata, s-a atins un nivel istoric, 42,7 la suta din totalul de posturi existente, urmand afi detinute de femei.

Aceasta reprezinta o crestere de 16,8 la suta a participarii femeilor fata de 2017 si o imbunatatire de 98 la suta fata de 2013.

Modificarile includ, de asemenea, cresterea numarului de membri din Africa si Oceania.

Thomas Bach, presedintele CIO, a spus: "CIO continua sa sporeasca participarea femeilor si reprezentarea geografica la toate nivelurile Miscarii Olimpice. Am facut progrese semnificative in ultimii ani si aceasta activitate va continua. Universalitatea se afla in centrul Miscarii Olimpice si aceasta forta prin diversitate ne uneste pe toti ".

Comisiile CIO, pe lânga acordarea de asistenta CIO comitetelor de organizare a Jocurilor Olimpice, se angajeaza intr-o serie de activitati pe tot parcursul anului, contribuind la construirea unei lumi mai bune prin sport. Comisiile sprijina Miscarea Olimpica si ajuta la progresul in dezvoltarea Sportului pentru Toti, in cooperarea cu organizatiile publice si private pentru plasarea sportului in slujba omenirii, in lupta impotriva dopajului, in promovarea eticii sportive si a jocului fair-play, in constientizarea problemelor de mediu. De asemenea, Comisiiile analizeaza oportunitatea de a acorda sprijin financiar si educational pentru tarile in curs de dezvoltare si multe alte domenii.

Din cauza Jocurilor Olimpice de Tineret programate a avea loc la Buenos Aires, in luna octombrie a acestui an, reuniunile comisiilor CIO pentru 2018 vor avea loc in mod exceptional intre 14 si 20 ianuarie 2019. Pentru 2019, CIO va reveni la programul sau anterior, cu revizuirea componentei comisiilor primavara, iar intrunirile comisiilor vor avea loc in noiembrie 2019.

Revizuirea domeniului de aplicare si a componentei comisiilor CIO a fost una dintre cele 40 de recomandari ale Agendei Olimpice 2020, care a fost aprobata de cea de-a 127-a sesiune a CIO din decembrie 2014, in Monaco.

Lista revizuita a celor 26 de comisii se regaseste aici.

Galerie foto