You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Concurs mondial pentru design-ul mascotei Jocurilor Olimpice si Paralimpice de iarna Beijing 2022

Cai Qi, presedintele Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice de iarna de la Beijing, din 2022, a declarat oficial deschis concursul pentru design-ul mascotei Beijing 2022 in cadrul unuia dintre evenimentele organizate pentru a marca 10 ani de la startul Jocurilor Olimpice de vara care au avut loc in august 2008, la Beijing.

Prin intermediul unui mesaj video prezentat in timpul evenimentului, Thomas Bach, presedintele Comitetului International Olimpic, a invitat oamenii din intreaga lume sa intre in competitie. "Alaturati-va concursului de design pentru a gasi mascota Jocurilor Olimpice de Iarna din 2022", a spus Bach."Avem incredere ca veti produce o mascota distractiva care va fascina oamenii din intreaga lume si va fi un exemplu excelent pentru sport si in particular pentru sporturile de iarna".

Presedintele Comitetului Paralimpic International Andrew Parsons a declarat ca "este foarte important sa existe o mascota care sa reprezinte entuziasmul de care intreaga lume este cuprinsa in timpul Jocurilor".

Se intentioneza ca proiectele castigatoare sa poata fi dezvaluite in a doua jumatate a anului 2019.

La Beijing 2008, mascotele denumite "Fuwa" au fost cinci papusi - Beibei, Jingjing, Huanhuan, Yingying si Nini, proiectate de faimosul artist chinez Han Meilin.

O serie de alte evenimente pentru aniversarea celor zece ani de la Beijing 2008 au fost organizate atat pe Stadionul National "Cuibul de Pasare" si Centrul National de Natatie "Cubul de apa", arene vor fi folosite si in timpul Beijing 2022, cat si in perimetrul dintre cele doua locatii.

Galerie foto