You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Tokyo 2020 a anuntat detaliile tehnice ale curselor de triatlon

Uniunea Internationala de Triatlon (ITU) si Comitetul de Organizare a editiei de vara a Jocurilor Olimpice care vor avea loc la Tokyo, in 2020, au anuntat detaliile tehnice pentru intrecerile de triatlon in probele: individuala,  stafeta mixta si para-triatlon.

Competitiile se vor desfasura in parcul marin Odaiba din Golful Tokyo, o statiune urbana cu plaje cu nisip alb si vedere la cladirile inalte din Tokyo, unde de mai bine de 20 de ani se desfasoara
Campionatul National de Triatlon din Japonia.

Probele de inot din cadrul concursului de triatlon vor avea loc in Golful Odaiba, iar cursele de ciclism si de alergare se vor desfasura prin districtul West Promenade din Odaiba, plin de cascade si verdeata.

Triatlonistii vor inota 1,5 km, impartiti in doua ture, vor parcurge  40 km pe bicicleta, distanta fiind de impartita in opt ture, si vor alerga 10 km, pe un traseu care va cuprinde patru ture a cate 2,5 km.

Stafeta mixta - adaugata in premiera in programul olimpic - va implica echipe formate din doi sportvi si doua sportive care vor concura in probe scurte de triatlon. Fiecare membru al echipei va inota cate 300 m, va parcurge un traseu de 7,4 km pe bicicleta si va alerga de 2 km inainte de a-i inmana stafeta unui coechipier.

Para-triatlonul va cuprinde o proba de inot pe distanta de 750 m, o cursa de 20 km cu bicicleta si alergare pe un traseu de 5 km.

Intrecerile olimpice masculine de triatlon al vor avea loc pe 27 iulie 2020, iar cele feminine, in ziua urmatoare.

Stafeta mixta a fost programata pe 1 august, intr-o sambata care a fost denumita "Super Sambata", deoarece in acea zi se va concura la 23 de sporturi, cu un numar semnificativ de finale.

Galerie foto