You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Sistem de recunoastere faciala, pentru Tokyo 2020

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2020 vor implementa un sistem de recunoastere faciala de mare viteza pentru cei 300.000 de sportivi, membri ai personalului si jurnalisti, o initiativa fara precedent in istoria Jocurilor Olimpice, care urmareste imbunatatirea securitatii pe parcursul competitiei.

Sistemul, prezentat la Tokyo, va fi instalat la intrarea in 43 de locuri de competitie, in Satul Olimpic si in Centrele de presa, dar nu se va aplica spectatorilor. "Este pentru prima data cand recunoasterea faciala va fi utilizata pentru toate persoanele acreditate. Aceasta tehnologie va spori securitatea si in acelasi timp va facilita deplasarea intre diferitele locuri, care vor fi dispersate in megalopolisul japonez", a declarat Tsuyoshi Iwashita, responsabilul pentru securitate al JO.

„Recunoasterea faciala, care consta in confirmarea identitatii prin compararea chipului utilizatorului cu fotografia stocata in cipul unei insigne, va evita astfel "orice intrare frauduloasa" prin utilizarea unei carti de indentitate furate sau contrafacute, a precizat grupul japonez de echipamente informatice si telecomunicatii NEC, care a dezvoltat tehnologia.

"Va fi nevoie de doar 0,3 secunde pentru ca sistemul sa efectueze verificari, o viteza de neegalat oriunde in lume", a asigurat Masaaki Suganuma, vicepresedintele companiei. Conform testelor efectuate, recunoasterea faciala ar face posibila efectuarea controalelor de 2,5 ori mai repede decat procedurile standard limitate la codurile de bare si controalele vizuale, folosite la editiile anterioare ale JO. Dispozitivul va garanta, de asemenea, "o intrare rapida care va fi necesara in caldura intensa a verii", adauga NEC.  Conditiile climatice sunt greu de suportat in arhipelag in lunile iulie si august, inregistrandu-se temperaturi intre 35 si aproape 40 de grade la umbra si umiditate de peste 80%.

Galerie foto