• BCR

Stiri

8 august 2018 Sase surferi au purtat Torta Olimpica a JOT Buenos Aires 2018 pe valurile Marii Argentinei

In timpul trecerii prin Mar del Plata, un oras emblematic pe Coasta Atlantica a Argentinei, a doua localitate pe unde a fost programata sa treaca Stafeta Flacarii Olimpice a Jocurilor Olimpice de Tineret Buenos Aires 2018, sase surferi argentinieni - Franco Radziunas, Martin Passeri, Maxi Prenski, Josefina Ane, Catalina Mercere si Marcelo Rodríguez, au participat la stafeta simbolica, purtand Torta pe valurile Marii Argentinei.

Prima care a purtat Torta pe Playa Grande a fost Josefina Ane, campioana nationala de surf. Ea a avut misiunea sa-i inmaneze  Torta lui  Marcelo Rodríguez, care s-a urcat pe bordul lui si a iesit din apa cu Flacara sacra. El a fost urmat de Martin Passeri, un cunoscut surfer in varsta de 43 de ani, participant la Campionatele Mondiale si din America Latina si Maxi Prenski.

In ultima parte a Stafetei, Flacara a fost purtata de Catalina Mercere, castigatoare a editiei din 2018 a campionatului de juniori al Argentinei, care a iesit din apa si i-a predat Torta lui Radziunas, ultimul purtator al Flacarii.

"A fost o mare onoare pentru mine ca am purtat Flacara Olimpica", a declarat Martin Passeri, unul dintre cei mai experimentati surferi din Argentina, care a subliniat de asemenea ca isi va face debutul la Tokyo 2020.

"Faptul ca aceasta Stafeta simbolic a avut loc pe plaja unde ne-am antrenat in fiecare zi a fost cu adevarat special", a adaugat surferul de cinci ori campion al Argentinei.