You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Detinatorii de bilete la JE Minsk 2019 vor beneficia de o luna de viza gratuita in Belarus

Asociatia Comitetelor Olimpice Europene (EOC) a salutat semnarea unui decret prin care se ofera posibilitatea ca turistii straini participanti la cea de-a doua editie a Jocurilor Europene, programata a avea loc in perioada 21-30 iunie 2019, sa fie scutiti de viza pe o durata de pana la 30 de zile.

Presedintele Republicii Belarus Alexander Lukashenko a semnat un decret in acest sens care prevede ca sederea strainilor sa fie scutita de viza in intervalul 10 iunie-10 iulie 2019.

Cerintele sunt: pasaport valabil cel putin 90 de zile de la data plecarii, bilet de calatorie original/electronic la unul din evenimentele Jocurilor Europene Minsk 2019 ( inclusiv Ceremoniile de deschidere/inchidere), asigurare medicala valabila pentru Belarus, acoperind suma de minim 10.000 euro si dovada  ca persoana detine mijloacele financiare pentru acoperirea costurilor de intretinere zilnica.

Procedura scutirii de viza se aplica strainilor din 74 de tari.

Decretul precizeaza, de asemenea, ca participantii, oficialii si specialistii implicati la Jocuri vor beneficia de scutire de viza in perioada 20 mai-10 iulie 2019.

Organizatorii preconizeaza ca multi fani din afara vor sosi la Minsk prin Rusia, in aceasta perspectiva, Belarus si Rusia semnand un acord interguvernamental in baza caruia Rusia va asigura tranzit si sedere fara viza turistilor straini care vor participa la Jocurile Europene.

Biletele pentru JE Minsk 2019 vor fi puse in vanzare de la 1 decembrie 2018.

La editia de anul viitor a Jocurilor Europene se estimeaza ca vor concura 4.082 sportivi, din 50 Comitete Nationale Olimpice Europene, la 15 sporturi si discipline sportiva: baschet 3x3, tir cu arcul, atletism, badminton, fotbal pe plaja, box, canoe sprint, ciclism, gimnastica, judo, karate, sambo, tir sportiv, tenis de masa si lupte.

Vor fi 91 probe masculine, 89 feminine, 21 mixte.

Galerie foto