You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Romania, pe primul loc la Campionatele Europene de canotaj, cu 14 canotori samurai printre medaliati. Felicitari!

Reprezentantii Romaniei, printre care s-au numarat 14 „samurai”, au cucerit  sapte medalii, trei de aur, doua de argint si doua de bronz, la Campionatele Europene de canotaj de la Glasgow,  palmares cu care Romania a ocupat locul intai in clasamentul general pe medalii, inaintea Frantei (2-2-1) si Italiei (2-1-3).

La competitia din Marea Britanie, cele mai titrate componente ale lotului „Samurai 2020” au fost Madalina Beres si Denisa Tilvescu care au urcat pe cea mai inalta treapta a podiumului atat la doi rame fara carmaci (2-), cat si in proba regina de opt plus unu rame (8+), alaturi de Adriana Ailincai, Maria Tivodariu, Beatrice Parfenie si alte patru „samurai” Ioana Vrinceanu, Viviana Bejinariu, Iuliana Popa, si carmaciul Daniela Druncea.

Cea de-a treia medalie de aur pentru Romania a fost cucerita de echipajul masculin de patru rame (2-) alcatuit din Mihaita Tiganescu, Cosmin Pascari, Stefan Berariu si Ciprian Huc.

Medaliile de argint au fost adjudecate de Ioan Prundeanu si Marian Enache, la dublu vasle (2x), si de echipajul feminin de patru rame (4-) format din Madalina Heghes, Iuliana Buhus, Madalina Casu si Roxana Parascanu.

Pe cea de-a treia treapta a podiumului au urcat „samuraii” din echipajul masculin de doi rame fara carmaci (2-) Marius Cozmiuc si Ciprian Tudosa si cei de la 8+, Adrian Damii, Constantin Radu, Constantin Adam, Sergiu Bejan, Cristi Ilie Pirghie si carmaciul Adrian Munteanu, alaturi de colegii lor Vlad Dragos Aicoboae, Alexandru Matinca si Alexandru Cosmin Macovei.

Ionela Livia Cozmiuc si Gianiana Elena Beleaga, doua dintre componentele lotului „Samurai 2020”, reprezentantele Romaniei in proba feminina de dublu vasle categorie usoara (L2x), cele care in 2017 au cucerit aurul mondial, primul pentru Romania in aceasta proba dupa 18 ani, au ratat podiumul de putin, incheind cursa pe locul 4.

Galerie foto