You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Felicitari, Robert Glinta, argint la Europenele de natatie, prima medalie romaneasca la inot dupa 14 ani!

Inotatorul Robert Glinta, in varsta de 21 de ani, a cucerit medalia de argint in proba de 50 m spate din cadrul Campionatelor Europene de natatie de la Glasgow (Scotia). Elevul lui Silviu Anastase a plecat in cursa pentru medalii cu cel mai bun timp (24,12), insa rusul Kliment Kolesnikov (18 ani) a facut o cursa extraordinara si a incheiat pe primul loc, cu (24,00) - nou record mondial.

Pitesteanul Robert Glinta, legitimat in prezent la Clubul Sportiv Dinamo Bucuresti, a obtinut astfel cea de-a doua medalie in intrecerile masculine continentale, dupa Dragos Agache, bronz la 50 m bras, in 2010.

Este primul trofeu cucerit la o editie a intrecerilor continentale de un reprezentant al Romaniei dupa 14 ani, de cand Camelia Potec, actualul presedinte al federatiei romane de specialitate, a devenit campioana europeana in proba de 200 m liber la Madrid.

Update: In finala probei de 100 m spate, Robert Glinta s-a clasat pe locul 4, cu timpul de 53,81. El a fost devansat de rusii Kliment Kolesnikov (52,53 - nou record mondial de juniori) si Evgheny Rylov (52,74) si de grecul Apostolos Christou (53,72).

Galerie foto