• BCR

Stiri

6 august 2018 31 de sportivi romani au asigurata prezenta la JOT Buenos Aires 2018, cu doua luni inainte de startul competitiei

Perioada de calificare la editia de vara a Jocurilor Olimpice de Tineret, care se vor desfasura in perioada 6-18 octombrie 2018 la Buenos Aires, in Argentina, s-a incheiat pe data de 31 iulie a.c.. In luna august, exista insa posibilitatea realocarii de locuri cota sau nominale, in conditiile in care fiecare tara poate participa cu maximum 75 de sportivi la sporturile individuale si cu maximum doua echipe (una feminia si una masculina).

Cu doua luni inainte de startul competitiei, 31 de sportivi romani au drept de participare la JOT Buenos Aires 2018.
Romania are asigurate 16 locuri cota, la opt sporturi si discipline sportive: baschet 3x3 (feminin) – patru locuri cota, canotaj – doua locuri cota la feminin si doua locuri cota la masculin, gimnastica artistica – un loc cota la feminin, unul la masculin, gimnastica ritmica – un loc cota, la feminin, haltere  – doua locuri cota la feminin, unul la masculin,  inot – un loc cota, la feminin si un loc, la masculin.

In urma rezultatelor inregistrate, au obtinut calificarea nominal Andreea Dragoman si Cristian Pletea, la tenis de masa, Cristian Filip Jianu, la tenis, Rebeca Candescu, la floreta feminin si Andrei Pastin, la sabie masculin, Adrian Sulca (81 kg) si Giorgia Hagianu (44 kg), la judo, iar la atletism – Daniela Vasile (2000 m obstacole), Adina Elena Cirgiogel (400 m), Razvan Carare (sulita), Cristian Gabriel Voicu (800 m), Bianca Toader (100 m garduri).
La sarituri in apa, federatia romana de specialitate l-a desemnat pe Aurelian Dragomir sa reprezinte Romania la JOT.

Dupa realocari, au fost desemnate nominal sa participe la JOT – Daria Olimpia Haristiade – tir sportiv, proba de pistol cu aer comprimat, si Amina Roxana Capezan – lupte (feminin).

Numarul locurilor a fost confirmat de forurile internaționale de specialitate, iar federatiile nationale de specialitate urmeaza a numi sportivii considerati cei mai in forma sa reprezinte Romania la JOT Buenos Aires 2018. Pana la incheierea perioadei de realocare este posibil ca numarul componentilor Echipei Olimpice a Romaniei sa creasca.

Componenta nominala a delegatiei care va face deplasarea in Argentina va fi supusa aprobarii Comitetului Executiv al COSR.