You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Simona Amanar va promova Miscarea Olimpica in toate judetele tarii

Conducatorii filialelor AOR din intreaga tara care participa la „Programul national de educatie olimpica prin sport, in cadrul voluntariatului olimpic”, sustinut de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) prin Academia Olimpica Romana (AOR), au avut astazi o zi incarcata.

In prima parte a zilei avocatii Adina Ardealeanu si Diana Arba au prezentat aspecte legate de „Protectia persoanelor fizice privind datele cu caracter personal”, Florin Misca, secretar general adjunct al COSR, a vorbit despre „Misiunile olimpice la care participa Romania”, iar Liliana Dorneanu, expert Departamentul Sport COSR a oferit detalii despre „Gimnaziada” - competitia scolara multisport sustinuta de COSR.
Dupa-amiaza psihologul sportiv Alina Gherghisan a captat atentia celor prezenti cu problemele ridicate pe tema „Psihologia grupului de sportivi si modalitati de lucru”.

Una dintre cele mai asteptate discutii a fost cea cu Simona Tabara Amanar, noul director AOR, care a le-a impartasit participantilor din experientele sale ca sportiv, facand o comparatie sumara intre viata gimnastelor pana in 2000,  anul in care s-a retras din activitatea competitionala, si cea a sportivelor care practica in prezent gimnastica.

„Vremurile se schimba si trebuie sa ne adaptam din mers. Imi amintesc ca imi doream din tot sufletul sa ajung in lotul de la Deva si am considerat o mare performanta faptul ca am fost selectionata”, a povestit Simona. „Aveam antrenamente 8 ore pe zi si restrictiile erau foarte mari, dar spiritul de echipa era extrem de puternic. Toate ne ajutam intre noi, de multe ori in concurs dandu-ne sfaturi in locul antrenorilor carora le era interzis sa vorbeasca. Acum toate acestea s-au schimbat mult”.

„Tin minte ca mi-am dorit atat de mult ca o saritura sa-mi poarte numele incat saritura AMANAR am executat-o pentru prima data la Jocurile Olimpice de la Sydney. De altfel, teza mea de doctorat, pe care sper sa o sustin in aceasta toamna, are ca tema aceasta saritura”, a marturisit directorul AOR.

Cat despre planurile sale in fruntea Academiei Olimpice Romane, Simona Tabara Amanar este hotarata sa continue proiectele incepute de precedesoarea sa Laura Carlescu Badea si sa sustina cu toata forta Miscarea Olimpica din Romania implicandu-se personal in actiunile filialelor AOR din intreaga tara. „Asa cum a spus si presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, ne vom implica in sustinerea activitatii filialor Academiei Olimpice Romane. Personal intentionez sa fiu prezenta la cat mai multe actiuni ale filialelor din intreaga tara si impreuna cu colegele mele de la COSR vom gandi o strategie care sa-mi permita sa particip la cat mai multe dintre actiunile filialelor din teritoriu".

Galerie foto