You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Belarus extinde intrarile fara viza pe o durata de 30 zile, de la sosirea in tara

Republica Belarus a extins la 30 de zile scutirea de viza de intrare  pentru strainii care ajung in tara si trec frontiera la Aeroportul National din Minsk. Decretul respectiv a fost semnat de Alexander Lukashenko, presedintele Belarus.

Documentul a fost actualizat cu lista statelor ai caror cetateni au dreptul la regim de scutire de vize, precum si state cu care Belarus a incheiat acorduri bilaterale pentru scutirea de vize.Calatorii vor prezenta pasaportul valabil sau alt document oficial de calatorie si vor face dovada detinerii unei sume de bani minime pentru sederea in Belarus (in moneda straina sau ruble belaruse). Este necesara o asigurare medicala in valoare de 10’000€ operationala in Belarus. Scutirea de viza nu este generala (anumiti cetateni de pe alte continente trebuind sa detina  viza multipla pentru statele EU sau Schengen).

Intrarea in Belarus fara viza nu se va aplica strainilor care vin in aceasta tara pentru a lucra, a incheia afaceri sau a studia pe o perioada mai lunga de 30 de zile. Cetatenii straini care au in vedere sa intreprinda afaceri pentru mai mult de cinci zile in Belarus se vor adresa autoritatilor de interne sau, in cazul in care locuiesc intr-un spatiu comun (hotel, baza turistica, etc.) vor anunta directorul locatiei respective.

Documentul va  intra in vigoare dupa publicarea sa oficiala.

Galerie foto