You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Torta JOT Buenos Aires 2018, primita cu bucurie in Argentina

Flacara Olimpica a Jocurilor Olimpice de Tineret care vor avea loc la Buenos Aires, in perioada 6-18 octombrie 2018, aprinsa pe Stadionul Panathenaiko din Atena, in Grecia, a fost primita oficial in capitala Argentinei in cadrul unei ceremonii organizate de Comitetul de organizare la Centrul acvatic din Parcul Olimpic pentru Tineret.

Torta a fost adusa de o Stafeta Olimpica, primul purtator al Flacarii Olimpice pe pamant sud-american fiind ciclistul Juan Curuchet, care a castigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008. El a predat torta canotorului Sol Ordas, o tanara speranta olimpica, dupa care Flacara a fost purtata de navigatorul Dante Cittadini, un alt concurent la JOT Buenos Aires 2018. Stafeta Olimpica a ajuns apoi la  Sebastián Crismanich, campionul olimpic la taekwondo de la Londra 2012, de la care Torta a fost preluata de Victoria Saputo, tanara campioana la box la Jocurile Pan Americane. Teresa Romairone, cea care ii va fi partenera  lui Cittadini in competitia nautica Nacra 15, din cadrul JOT Buenos Aires 2018,   a aprins Flacara Olimpica in Centrul acvatic din Parcul Olimpic pentru Tineret

Gerardo Werthein, presedintele Comitetului de organizare al JOT Buenos Aires 2018, care a participat la eveniment alaturi de primarul orasului Horacio Rodriguez Larreta, a urat bun veni Flacarii Olimpice.

"Vrem ca aceasta sa fie Torta pacii si unirii tuturor oamenilor prin orasul nostru", a spus Werthein.

De la Centrul acvatic din Parcul Olimpic pentru Tineret, Flacara Olimpica isi va incepe calataoria de 14 000 de kilometri prin cinci regiuni din Argentina - Nord-Vest, Nord-Est, Cuyo, Pampa si Patagonia, urmand a se opri in zone si localitati de referinta din tara gazda.

Torta Olimpica va ajunge din nou in Buenos Aires pe data de 6 octombrie a.c., cand in cadrul ceremoniei oficiale de deschidere a JOT , Flacara Olimpica a competitiei va fi aprinsa in Zona Obeliscului din capitala Argentinei.

Galerie foto