You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Judoka Adrian Sulca si Giorgia Barbara Hagianu, calificati la JOT Buenos Aires 2018

Federatia Internationala de Judo (FIJ) a confirmat calificarea judoka Giorgia Barbara Hagianu si Adrian Sulca la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires, competitie multisport care va avea loc in aceasta toamna, in perioada 6 – 18 octombrie.

Ambii sportivi au obtinut accesul nominal la JOT Buenos Aires 2018, gratie pozitiilor, in primele cinci locuri, ocupate la categoria lor de vasta si de greutate, in ierarhia mondiala.

La data de 31 iulie a.c., in clasamentul FIJ U18, Giorgia Barbara Hagianu ocupa locul 1 si va putea participa la JOT in competia feminina in limitele categoriei 44 kg, in timp ce Adrian Sulca era clasat pe 6, iar la JOT va putea evolua in competitia masculina in limitele categoriei 81 kg.

Perioada de calificare la editia de vara a JOT Buenos Aires 2018 s-a incheiat pe data de 31 iulie a.c., dar, in luna august,  mai exista posibilitatea realocarii de locuri cota sau nominale, fiecare tara putand participa cu maximum 75 de sportivi la sporturile individuale si cu maximum doua echipe (una feminia si una masculina).

Pana in momentul de fata, 28 de sportivi romani au asigurata participarea la JOT Buenos Aires 2018, numarul locurilor fiind confirmat de forurile internationale de specialitate.
Federatia Internationala de Natatie (FINA) urmeaza sa trimita confirmarile privind calificarile la disciplinele pe care le coordoneaza.

Componenta nominala a Echipei Olimpice va fi supusa aprobarii Comitetului Executiv al COSR.

Galerie foto