You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Organizatorii FOTE Baku 2019 au lansat emblema competitiei, cu un an inainte de startul intrecerilor

Comitetul de organizare al editiei de vara a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) care va avea loc anul viitor la Baku a marcat un an pana la ceremonia de deschidere prin dezvaluirea emblemei oficiale a competitiei.

Proiectat de o echipa locala de designeri ai unei agentii de publicitate de top, logo-ul este o identitate de brand moderna, dinamica si flexibila, care promoveaza spiritul prieteniei, fair play-ului si tolerantei.

Una dintre cele mai importante sarcini pentru orice mare eveniment international multi-sport este de a crea un brand unic si o identitate vizuala care sa reflecte cultura orasului gazda si sa o distinga de alte evenimente importante anterioare, facand parte integranta din "aspectul" evenimentului, vazuta de milioane de oameni din intreaga lume.

Emblema moderna "Baku 2019" EYOF reflecta in mod viu patrimoniul si cultura din Baku ("focul" si "buta" - un model vechi de sal azer), precum si unele dintre cele mai reprezentative arhitecturi moderne din Baku (Turnurile flacara si Heydar Aliyev Center), toate interconectate cu conceptele de unire si prietenie prin sport.

Cu gradiente luminoase de culoare, logo-ul incorporeaza o paleta de culori vibranta pentru a reflecta energia tinereasca a participantilor si diversitatea frumusetii Baku.

Azad Rahimov, ministrul tineretului si sportului din Azerbaidjan si vicepresedinte al Comitetului de Organizare al FOTE "Baku 2019" a declarat: "Pe langa evocarea culturii din Azerbaidjan, logo-ul intruchipeaza si adevaratul spirit al miscarii olimpice europene si cautarea lor pentru excelenta sportiva inspira si exciteaza lumea. Asteptam cu nerabdare sa salutam pe tinerii sportivi din Europa in Baku, pe masura ce cream inca un eveniment sportiv istoric in Azerbaidjan ".

Galerie foto